Editörün Seçtikleri Sığla kokusu kolonya şişesinde

Sığla kokusu kolonya şişesinde

16.11.2017 - 11:48 | Son Güncellenme:

Milyonlarca yıldır, ülkemiz topraklarında varlığını sürdüren Sığla ağaçları, dünyada çok az noktada yer alıyor

Sığla kokusu kolonya şişesinde

Milyonlarca yıldır, ülkemiz topraklarında varlığını sürdüren Sığla ağaçları, dünyada çok az noktada yer alıyor. Fethiye-Köyceğiz ve çevresinde orman oluşturma özelliği taşıyan Sığla, bu topraklara özgü ve benzersiz… Eşsiz kokusuyla da büyüleyici… Türkiye’nin ilk kolonyası Selin, günümüze ulaşan Sığla kokusunu yaşatmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Ülkemiz topraklarına özgü kadim bir ağaç Sığla… Dünyada sadece Fethiye -Köyceğiz ve çevresinde orman oluşturan Anadolu’nun en eski ağaçlarından... Kimi rivayete göre büyüleyici kokusuyla Kleopatra’nın aşk iksiri olduğu da söyleniyor, güçlü gövdesiyle Anka Kuşu’na mesken olduğu da. Asırlardır cilt hastalıkları tedavisinden, kozmetik ve parfümeriye kadar birçok alanda kendine yer bulan bu ağaç, mucizevi bir iksir olarak nitelendiriliyor.

Türkiye’nin ilk kolonyası Selin, sayıları giderek azalan sığlaların kokusunu Selin Sığla Kolonyası ile yaşatıyor. Selin’in Migros ve Doğa Koruma Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen Selin Sığla Projesi, satın alınan her kolonya için oluşturduğu ormana yeni fidanlar dikiyor. Sadece Migros’ta satışa sunulan Selin Sığla Kolonyası, tükenmekte olan sığla ağaçlarını koruyarak, bu eşsiz kokuyu ölümsüzleştiriyor. Bu satıştan elde edilen gelirle 4 bin sığla ağacı dikiliyor.

Haberin Devamı

Selin Sığla Kolonyası silindir ambalaj fiyatı: 13.90 TL

Yazarlar