Kayseri SİGORTA ACENTELERİ TEKNİK PERSONEL YETİŞTİRME KURSU’NU BİTİRDİLER SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTULAR

SİGORTA ACENTELERİ TEKNİK PERSONEL YETİŞTİRME KURSU’NU BİTİRDİLER SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTULAR

30.10.2014 - 10:05 | Son Güncellenme:

.

SİGORTA ACENTELERİ TEKNİK PERSONEL YETİŞTİRME KURSU’NU BİTİRDİLER SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTULAR

Kayseri Ticaret Odası tarafından düzenlenen Sigorta Acenteleri Teknik Personel Yetiştirme Kurs programını başarı ile bitiren kursiyerler ile sektör temsilcilerinin buluştuğu toplantı gerçekleştirildi.
KTO Sigortacılık Meslek Komitesi üyesi firma temsilcileri ile kursiyerlerin tanışma toplantısının açılışında konuşan Başkan Mahmut Hiçyılmaz, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen UMEM Beceri’10 projesi gençlerimizi meslek ve iş sahibi yapmaktadır. Mesleksiz ve işsiz gençlere imkân sunan, diğer taraftan kalifiye iş gücüne ihtiyaç duyan işletmelere eleman sağlayan, UMEM Beceri’10 Projesi, Odamız bünyesinde meslek komitelerimiz aracılığı ile de tüm hızı ile devam etmektedir” dedi.
Yaklaşık 5 ay önce başlayan program kapsamında, ilk kursu 16 gencin başarı ile bitirdiğini vurgulayan Hiçyılmaz, “Sizlerden gelen talep üzerine açılan 2. kursumuza devam eden 15 kişilik bir diğer grup kursiyerimiz de başarı ile kursu tamamlamışlardır. Projemiz gençlere meslek ve iş kazandırmasının yanı sıra işveren ve projeden yararlanan gençlere önemli avantajlar sağlamaktadır” diye konuştu.
İşveren teşviklerine ilişkin örnekleri sıralayan Başkan Hiçyılmaz, “18 - 29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmalar için 4,5 yıl, 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmalar için 3,5 yıla varan süreyle “Sigorta Primi İşveren Payı” ödemeleri kamu kaynaklarından karşılanmaktadır. Eğitimlerini tamamlayan gençlerin neredeyse tamamı meslek sahibi olarak istihdam edilebilmektedir. Bu eğitimlere katılan gençlerimiz, Kayseri Ticaret Odası üyesi Sigorta Acenteleri meslek komitesi üyesi firmalarca istihdam edilecekledir. Biz oda olarak bu tür eğitim programlarını düzenlemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Başkan Hiçyılmaz’ın konuşmasının ardından, kursiyerler ile sigorta acentesi firma temsilcileri tanışarak iş olanaklarını değerlendirdiler.