Siirt Siirt Kitap Fuarı Hazırlıkları Tamamlandı

Siirt Kitap Fuarı Hazırlıkları Tamamlandı

05.03.2017 - 19:46 | Son Güncellenme:

.

Siirt Kitap Fuarı Hazırlıkları Tamamlandı

SİİRT (AA) - Siirt'te bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Kitap Fuarı için hazırlıklar tamamlandı.

Haberin Devamı

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapılan toplantıda, 28 Mart-2 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Siirt Kitap Fuarı ilgili hazırlıklar görüşüldü.

Tutulmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, bu yıl ki fuarın, "Her Kitap Yeni Bir Yolculuktur" sloganıyla düzenleneceğini belirtti.

Fuar için tüm hazırlıkların tamamlandığını dile getiren Tutulmaz, tüm kitapseverleri, 46 yayın evi, 24 seçkin yazar ile Siirtli yerel yazarların katılacağı fuara davet etti.

Tutulmaz, Siirt’te son yıllarda yapılan tanıtım çalışmalarına ilave olarak, kültür-sanat ve edebiyat etkinliklerine ağırlık verdiklerini ifade ederek, “Amacımız, il genelinde vatandaşların okumaya teşvik edilmesi, okuma kültürünün geliştirilmesi ve kitaplarla birlikte yaşam kültürünün artarak, yaygınlaştırılmasını sağlamaktır.” dedi.

Haberin Devamı

Tutulmaz, fuarda çocuklara yönelik, "Kitapçı Dede" gibi birçok etkinliklerle tiyatro ve animasyon gösterilerinin de yer alacağına işaret ederek, çocuk okurları da fuara beklediklerini söyledi.

Peri Masalı Salonu'nda 28 Mart Salı günü kapılarını açacak olan fuar 2 Nisan'a kadar her gün 10.00-20:00 saatlerinde okurları ağırlayacak.