Gündem Siirt’te gergin anma: 7 polis yaralandı

Siirt’te gergin anma: 7 polis yaralandı

29.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Siirt’te HDP ve DBP’nin gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından güvenlik güçlerine taşla saldıran gruba müdahale edildi. Atılan taşlardan 7 polis yaralandı.

Siirt’te gergin anma:  7 polis yaralandı


Siirt’te 1986 yılında güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada 200 kadar PKK’lının öldüğünü ve Kasaplar Deresi’ne gömüldüğünü söyleyen DBP’liler ve HDP’lilerin düzenlediği anma etkinliğinde olay çıktı. Anma etkinliğine katılanlar Siirt Devlet Hastanesi önünde toplandı. Buradan yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Kasaplar Deresi’ne giden grup, basın açıklaması yaptıktan sonra yeniden Siirt Devlet Hastanesi önüne geldi. Buradan kent merkezine yürümek isteyen kalabalığa güvenlik güçleri izin vermedi. Kalabalıktan bazı kişiler polise taş attı ve 7 polis yaralandı.

Haberin Devamı


Okulda yangın
Bazı kişiler, Alan Mahallesi’ndeki Kazım Karabekir Ortaokulu ve Çal Mahallesi’ndeki Mehmet Süer İlköğretim Okulunun halı sahalarında yangın çıkardı. Yangınlar daha sonra söndürüldü. Okul Müdürü Muhammed Nurullah Kiraz, 6-7 Ekim 2014’teki olaylarda da okullarının yakıldığını söyledi.
Polis müdahale için hazırlık yaparken araya giren DBP yöneticileri, taş atılmasını engelledi ve gruptaki bazı kişileri uzaklaştırdı.