Siirt Siirt'te "Gözümün Nuru Namaz" Konferansı Düzenledi

Siirt'te "Gözümün Nuru Namaz" Konferansı Düzenledi

05.11.2016 - 17:48 | Son Güncellenme:

.

Siirtte Gözümün Nuru Namaz Konferansı Düzenledi

SİİRT (AA) - İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Mustazaflar Cemiyeti tarafından kentte çeşitli konferanslar düzenlemek üzere gelen yazar Abdullah Yıldız, "Gözümün Nuru Namaz" konferansına konuşmacı olarak katıldı.

Haberin Devamı

İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Yıldız, İmam Hatiplilerin kaliteli nesiller yetiştirilmesine öncü olması gerektiğini söyledi.

Önceden İmam Hatiplilere pek itibar edilmediğini belirten Yıldız, şöyle konuştu:

"Eskiden İmam Hatipliler hor görülürdü. Şimdi bu okulda eğitim görmek ayrıcalıktır. Nice devlet adamları, liderler, sanatçılar, bilim adamları ve hayatın her alanında önderler çıktı ve çıkacak. Furkan suresinin son ayetleri hep dualar üzerinedir. Son ayette Allah, 'Duanız olmazsa Rabbiniz size ne diye değer versin' diyor. Dua bir istektir ama tembellik değildir. Ben yan gelip yatayım, görevimi yapmayayım, Afrika'daki fakir kardeşlerimizi sen doyur Allah'ım. Böyle dua olmaz. Allah'ım beni onlara doyurmaya muvaffak kıl. Benim elimden doysunlar da her gün Akdeniz de yüzlerce kardeşim boğulmasın. Suriye'de, Irak’ta zulme uğrayan, Avrupayı kurtuluş kapısı zanneden kardeşlerimizdi. Biz bunların dertlerini dert edinmeyip uykularımız kaçmazsa bu okullara ne diye geldik. Müslümanın derdiyle dertlenmeyen bizden değildir. Öyleyse onlar için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla biz bu konulara İmam Hatipliler olarak öncü olacağız."

Haberin Devamı

Konferansa, İHH Başkan Yardımcısı Sadullah Eldemir, Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şube Başkanı Behcet Sevgili, Okul Müdürü Münir Benek öğretmen ve öğrenciler katıldı.