Siirt Siirt'te Okul Kantin Ve Yemekhaneleri Denetlendi

Siirt'te Okul Kantin Ve Yemekhaneleri Denetlendi

24.09.2018 - 16:36 | Son Güncellenme:

.

Siirtte Okul Kantin Ve Yemekhaneleri Denetlendi

SİİRT (AA) - Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla okul kantin ve yemekhanelerinde denetim yapıldı.

Haberin Devamı

Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan'ın katıldığı denetimlerde, Siirt Türk Telekom Fen Lisesi ziyaret edildi.

Bu kapsamda Demirhan, yemekhanesinde yüksek standartlarda hizmet verildiği belirlenen okulun müdürü İdris Yolbaş'a teşekkür etti.

Tarım ve Orman İl Müdürü Demirhan, yaptığı açıklamada, yeni eğitim öğretim yılında okullara yönelik ilk kantin ve yemekhane denetimini Fen Lisesinde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gıda denetçileri tarafından gerçekleştirilen incelemelerde standardın ve ortalamanın üzerinde bir mutfakla karşılaştıklarını ifade eden Demirhan, bu nedenle yetkililere teşekkür etti.

İl genelinde bin 250 gıda işletmesi, 120 kantin ve 50'ye yakın da yemekhane bulunduğuna işaret eden Demirhan, "Bu yemekhane ve kantinlerde Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve kurumumuz işbirliğiyle denetimler yapıyoruz. Gıda denetimleri yılda iki kez gerekli denetimi yapıyor. Şikayete göre de gerekli hassasiyeti gösteriyor." dedi.

Haberin Devamı

Okul müdürü Yolbaş da eğitimin yanında en çok temizliği önemsediklerini anlatarak "Okul içinde rutin olarak kantin ve yemekhane denetimi yapmaktayız. Uygulamadan dolayı yetkililere teşekkür ediyoruz." diye konuştu.