Siirt Siirt'teki Fetö Davası

Siirt'teki Fetö Davası

13.02.2018 - 17:50 | Son Güncellenme:

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Siirt Valiliğini ablukaya almaya çalıştıkları öne sürülen, aralarında rütbeli eski askerlerin de bulunduğu 92'si tutuklu 332 sanığın yargılanmasına devam edildi

Siirtteki Fetö Davası

SİİRT (AA) - Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Valilik binasını ablukaya almaya çalıştıkları iddia edilen, rütbeli eski askerlerin de aralarında yer aldığı 92'si tutuklu 332 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesince adliyedeki salonların fiziki yetersizliği nedeniyle Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'ndeki konferans salonunda görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar, geniş güvenlik önlemleri altında getirildi.

Eski Siirt 3. Komando Tugay Komutanı tuğgeneral Ahmet Şimşek'in Konya Ereğli T Tipi Kapalı Cezaevi'nden, eski Siirt 3. Komando Tugay Komutan Yardımcısı albay Alican Erkiletlioğlu ve eski Eruh 2. Komando Tabur Komutanı yarbay İsmet Çehreli'nin Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi'nden, eski İl Jandarma Komutan Vekili albay Necati Metin'in Elazığ 1 No'lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nden SEGBİS aracılığıyla katıldığı duruşmada, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklarla avukatları ve yakınları hazır bulundu.

Haberin Devamı

Sanıklar tanık beyanlarına ilişkin savunma yaptı.

- "Kardeşim Afrin'de savaşıyor"

Eski Eruh 2. Komando Tabur Komutanlığında görevli uzman çavuş Talip Soğan, "meskun mahal" operasyonu için olay günü Siirt'e getirildiklerini iddia etti.

Kendilerine, "Darbe yapmaya gidiyoruz, sıkıyönetim ilan edildi." şeklinde bir emir verilmediğini savunan Soğan, emniyeti sağlamak için Valilik önüne gittiklerini, asker olduklarını ve komutanın verdiği emri yerine getirdiklerini öne sürdü.

Kardeşinin Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda teröristlerle mücadele ettiğini belirten Soğan, kendisinin ise tutuklu olduğunu belirtti.

Soğan, "Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Ailemiz hangimize üzüleceğini bilmiyor. O gece halka bir fiske bile vurmadım. Zor bir süreçten geçiyoruz." diyerek, tahliyesini talep etti.

Duruşma sanıkların savunmalarıyla devam ediyor.

Eski Siirt 3. Komando Tugay Komutanı tuğgeneral Ahmet Şimşek, yardımcısı albay Alican Erkiletlioğlu, eski İl Jandarma Komutan Vekili albay Necati Metin ve eski Eruh 2. Komando Tabur Komutanı yarbay İsmet Çehreli'nin de aralarında bulunduğu sanıklar, "Anayasa'yı ihlal", "yasama organına karşı suç işlemek", "hükümete karşı suç işlemek" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından yargılanıyor.



Yazarlar