Ankara Siirt'ten Kısa Kısa

Siirt'ten Kısa Kısa

02.05.2018 - 19:12 | Son Güncellenme:

.

Siirtten Kısa Kısa

SİİRT (AA) - Siirt İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından "Türkiye Güven Huzur" uygulaması yapıldı.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye genelinde kamu düzeni ve huzurun devamı, genel emniyet ve asayiş hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve muhtemel terör, asayiş, kaçakçılık olaylarının önlenmesi, suç işleme niyetindeki şahısların caydırılması ve aranan şahısların yakalanması maksadıyla, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince "Türkiye Güven ve Huzur" uygulaması yapıldı.

Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığınca, okul çevreleriyle yakınındaki park ve bahçelerin, internet kafe ve elektronik oyun salonlarının kontrolü, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu park ve cadde, sokak, alışveriş merkezleri ve benzeri yerlerin kontrolüyle üniversite çevrelerinde, üniversite öğrencileriyle gençlerin yoğun olarak gittiği umuma açık yerlerde kimlik kontrolü icra edildi. 749 şahıs ve 312 aracın kontrolü gerçekleştirildi. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu gereği, 17 araca toplam 5 bin 541 lira trafik cezası uygulandı, 3 araç trafikten men edildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından kamu düzeni ve huzurun devamı, genel emniyet ve asayiş hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve muhtemel terör, asayiş, kaçakçılık olaylarının önlenmesi başta olmak üzere genel sağlık ve genel ahlakın korunmasına yönelik faaliyetlere kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

- Siirt'te tarım ve hayvancılık destelemeleri

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt'in sosyo-ekonomik kalkınmasında tarım ve hayvancılık alanında yürütülen yatırım ve projelerin önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Vali Atik, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin sahip olduğu tarım potansiyelini ekonomiye kazandırmak için valilik olarak üreticilere ve çiftçilere büyük destekler sağlandığını ifade ederek, "Siirt il genelinde 2018 yılı bitkisel ve hayvancılık desteklemeleri devam ediyor. Bu kapsamda 9 milyon 300 bin lira mazot-gübre, 2 milyon 780 bin lira hayvancılık desteklemesi, 7 milyon 740 bin lira fark ödemeleri, 1 milyon 438 bin lira yem bitkileri desteklemesi, 21 milyon 258 bin lira bitkisel ve hayvancılık desteklemesi yapılmıştır." dedi.

Haberin Devamı

Desteklemelerin dönemsel halde devam edeceğini kaydeden Vali Atik, yılsonuna kadar 40 milyon lira civarında bitkisel ve hayvancılık desteklemesi yapılacağını kaydetti.

Vali Atik, tarım şehri Siirt'te GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, 2 milyon 500 bin değerinde 9 projenin gönderildiğini söyledi.

Vali Atik, arıcılık faaliyetleri için 4, Siirt fıstığı üretiminin yaygınlaştırılmasının arttırılması için 3, meyvecilik için de 2 olmak üzere toplamda 9 projenin GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunulduğunu, projelerin onaylanması için çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

- Dünya Astım Günü

Siirt Devlet Hastanesinde Dünya Astım Günü ile ilgili hastane personellerine farkındalık eğitimi verildi.

Hastane konferans salonunda konuşan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Ayşenur Arlı, Dünya Astım Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'de her 13 kişiden birinde astım görüldüğünü söyledi.

Astım hastalığının son yıllarda hem çocuklarda, hem de yetişkinlerde yaygın bir şekilde görüldüğünü belirten Arlı, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Astım hastalığı, kuru öksürük, nefes darlığı, hırıltılı, göğüste baskı hissi şeklinde görüldüğü bir hastalıktır. Astım hastalığını kirli hava, sigara, kimyasallar, sıkça tekrarlayan enfeksiyon ve stres tetiklemektedir. Astım, çok ilerlemediği sürece kolaylıkla kontrol altına alınıp tedavi edilebilen bir hastalıktır. Tedavisi hastaya göre, astımın şiddetine göre basamaklar şeklindedir."

Arlı, astımın kontrol edilebilen ancak takip gerektiren bir hastalık olduğunu kaydetti.