Siirt Siirt'ten Kısa Kısa

Siirt'ten Kısa Kısa

24.06.2017 - 17:01 | Son Güncellenme:

.

Siirtten Kısa Kısa

SİİRT (AA) - Siirt Belediyesince yardıma muhtaç vatandaşlara verilen sosyal yardım elektronik alışveriş kartlarının dağıtımı devam ediyor.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ihtiyaç sahiplerine en kolay yoldan ulaştırılması hedeflenen elektronik alışveriş kartlarını Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, ev ev dolaşarak ihtiyaç sahiplerine bizzat teslim ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Birimi tarafından daha önceden tespiti yapılan ihtiyaç sahibi ailelerin içinde yaşı ilerlemiş fakat kartını almak için belediyeye gelecek durumu olmayan yaşlı vatandaşların evlerine giden ekipler, sosyal yardım elektronik alışveriş kartlarının teslimini yapıyor.

Aileler, kendilerine verilen kartı anlaşmalı marketlerdeki sisteme okuttukları takdirde ne zaman yardım alabileceklerini, kalan bakiyelerini, ne kadar giyim ne kadar gıda alışverişi yapabileceklerini öğrenebilecekler.

Haberin Devamı

Yardım kartını alan yardıma muhtaç aileler, sadece gıda yardımı ile sınırlı kalmayıp giyim, temizlik ürünleri konusundaki ihtiyaçlarını giderebiliyor.

Kart dağıtımı ramazan ayı sonrasında da devam edecek.

- Belediye Başkan Vekili Taşkın'dan bayram mesajı

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Siirt Belediye Başkanvekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Taşkın, mesajında, "Sevgileri birleştiren, kardeşlik duygularını pekiştiren, hüzünleri azaltan, sevinçleri çoğaltan, Ramazan Bayramı'nın yurdumuza ve insanlığa sağlık, barış ve huzur dolu günler getirmesini diler, halkımızın mübarek Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım." ifadelerini kullandı.