Siirt Siirt Üniversitesi Öğretim Üyesinden İki Kitap Yazdı

Siirt Üniversitesi Öğretim Üyesinden İki Kitap Yazdı

17.11.2016 - 10:57 | Son Güncellenme:

.

Siirt Üniversitesi Öğretim Üyesinden İki Kitap Yazdı

SİİRT (AA) - Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri İslam Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu, "el-Cüveyni el-Varakat" ve "Ta'likat ale'l-Verakat" isminde iki kitap yazdı.

Haberin Devamı

Memduhoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitabın akademik çalışmasının bir ürünü olduğunu söyledi.

İmamu'l-Haremeyn el-Cüveyni'nin "el-Varakat" adlı eserinin, fıkıh alanında yazılan önemli metinlerden biri olduğunu söyleyen Memduhoğlu, şöyle konuştu:

"Söz konusu metin, vecizliği ve akılcılığı sayesinde ilgi odağı haline gelmiş, geleneksel eğitim kurumlarında yüzyıllar boyunca ders kitabı olarak okutulmuş, üzerine kırkı aşan şerh ve haşiye yazılmıştır. Bu müstesna metin üzerinde iki önemli çalışma yapmıştır. Bunlardan biri, bir cep kitabı izlenimi veren özelliğiyle Beyan yayınlarından çıkan el-Varakat tercümesi, ikincisi Arapça kaleme alınan ve Haşimiyye yayınlarından çıkan haşiye ekleme Talik. Her iki çalışmada metnin yazarı, eserleri hakkında yeterli biyografik malumatlar bulmak mümkün. Bu yönüyle söz konusu çalışma, araştırmacıların dikkatini ve merakını cezbedecek niteliktedir."