Sık Sık Aynaya Bakıyorsanız

Aslında fazla kilolardan kurtulmak ve daha sağlıklı olmak istiyorsunuz. Bunun için de elinizden geleni yapıyorsunuz. Ama sanki bir şeyler ters gidiyor. Enerjiniz düşük, saçlarınız dökülüyor ve hatta regl döngünüz bile bozuldu.

Tüm bunlar ne anlama geliyor biliyor musunuz? Uyguladığınız diyet yüzünden bedeniniz size "yardım" sinyalleri gönderiyor. O diyetin aslında hiç da sağlıklı olmadığını, vücudunuzun gereksinim duyduğu vitaminleri ve mineralleri alamadığını söylemek istiyor size.

Kilo vermek, fazla kilolarından kurtulup zayıflamak isteyen birçok kişinin başına gelen, önceleri fazla da umursamadığı bu sinyalleri bir inceleyelim istedim.

Haberin Devamı

İşte uyguladığınız beslenme programının hiç de sağlıklı olmadığını size anlatan o işaretler.

Regl döngünüz bozuldu hatta durdu

Eğer menopoz dönemine gelmediyseniz, regl düzeninizin durması ya da bozulması uyguladığınız beslenme düzeninden kaynaklanıyor olabilir. Büyük olasılıkla yeteri kadar beslenmiyorsunuz demektir bu. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız yapmanız gereken önce bir kadın doğum doktoruna sonra da beslenme danışmanına gitmektir. Çünkü eğer bu uyarıları yeterince dikkate almazsanız ileride daha ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz.

Saçlarınız incelip cansızlaştıysa ya da dökülüyorsa

İşte kilo vermek için uygulanan diyetin sağlıksız olduğunu gösteren en belirgin işaretlerden biri de bu. Cansızlaşan ve dökülen saçlar, yeteri kadar protein tüketmediğinizin en önemli göstergesi. Bunun yanı sıra B vitamini eksikliği de saçlarınızın canlılığını yitirmesine ve dökülmesine yol açar.

Durmadan aynaya bakıyorsunuz

Elbette bu gün içinde sık sık yaptığınız bir şey. Belli bir yere kadar da normal. Ama eğer aynanın karşısına geçip bedeninizi dikkatli bir şekilde inceliyorsanız, bir yerlerde bir sorun var demektir. Mesela yemeklerden sonra midenizin ne kadar şiştiğini ya da bacaklarınızın neresinin ne kadar inceldiğini sanki kendinizi misroskop altına almış gibi bir dikkatle gözlemliyorsanız uyguladığınız diyet ruh sağlığınızı olumsuz etkilemiş demektir.

Haberin Devamı

Bütün bunlar uyguladığınız diyetin sağlıklı olmadığının, yeteri kadar vitamin ve mineral almadığınızın birer göstergesi.

Hiç unutmayın amaç bir an önce fazla kilolardan kurtulmak ve bu arada belki de sağlığınızı kaybetmek değil. Amaç, fazla kilolardan kurtulurken sağlıklı ve akılcı beslenmeyi öğrenip hayatın geri kalanını daha kaliteli biçimde sürdürmek.

BERSU EKİNCİ
Bütünsel Beslenme Danışmanı

https://bersuekinci.com/
https://www.instagram.com/bersuekinci/
https://www.facebook.com/BersuEkinciileYenileKendini/