Gündem Sıkıyönetim mahkemeleri kuracaklarmış

Sıkıyönetim mahkemeleri kuracaklarmış

21.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturmada Akıncı Üssü’nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen, girişimin kilit ismi firari Adil Öksüz’ün darbeyi nasıl koordine ettiği sanık ifadeleriyle ortaya çıkıyor.

Sıkıyönetim  mahkemeleri kuracaklarmış

Özellikle itirafçı bazı sanıkların ifadeleriyle Öksüz’ün darbe girişiminden önce yaptığı toplantılarla planlamalara son şeklini verdiği, planın son halini FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e götürdüğü ve onay aldıktan sonra 13 Temmuz’da ABD’den dönerek hayata geçirdiği belirlendi. Öksüz’ün Ankara Çukurambar’daki bir evde subaylarla darbe toplantıları yaptığı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’ün de katıldığı bir buluşmada planı tebliğ ettiği, İzmir’de tutuklanan bir generalin ifadeleriyle ortaya çıkmıştı.

Öksüz’ün FETÖ üyesi askeri hâkim ve savcılarla da üst düzey toplantılar yaptığı ortaya çıktı. Öksüz’ün toplantılarda, Gülen’den aldığı talimatlar doğrultusunda askeri hâkim ve savcılara darbe girişimi ve sonrasında yapacakları görevleri anlattığı belirlendi. Söz konusu toplantıda yer alanların sıkıyönetim mahkemeleri hazırlığı yaptığı, eski Genelkurmay Adli Müşaviri Muharrem Köse’nin, darbeden sonra kurulacak sıkıyönetim mahkemelerinin başına geçirilmesinin planlandığı öne sürüldü.