Gündem Sikorsky’ye roketatarlı saldırı

Sikorsky’ye roketatarlı saldırı

07.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’nın Cizre’de kurduğu bomba tuzağına düşen vatandaş hayatını kaybetti. Tunceli’de personel ve malzeme taşıyan helikopter PKK’nın roketatarlı saldırısına uğradı. 2 Cobra helikopteri PKK’lı teröristlerin saldırısına anında karşılık verdi

Sikorsky’ye roketatarlı saldırı

PKK’nın güvenlik güçlerini hedef almak için yollarda kurduğu tuzaklar bu kez bir sivil vatandaşın ölümüne neden oldu. Şırnak’ın Cizre ilçesi Nur mahallesine güvenlik güçlerinin girişlerini engellemek için hendek kazan PKK’lılar, Botaş Caddesi ile Varol Sokak’ın kesiştiği noktaya patlayıcı yerleştirdi. Sahip Akıl (31) yönetimindeki minibüsün geçişi sırasında patlayıcı infilak etti. Minibüs parçalanırken 50 metre uzağa fırlayan Akıl yaşamını yitirdi. Patlayıcının TNT ve C4 karışımından oluşan A4 tipi plastik patlayıcı olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’ndan dün sabah kalkan ve Pülümür Vadisi’ndeki Gökçek Jandarma Karakolu’na askeri personel ve malzemeye taşıyan Sikorsky helikoptere PKK’lılar roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. İçinde mürettebatla birlikte 11 kişi bulunan helikopter manevra yaparak geri döndü. Karakoldaki askerler de sızmaya çalışan PKK’lıları ateş altına aldı. 2 Kobra helikopteri PKK’lıların olduğu bölgeye bomba yağdırdı.

Çok sayıda kamyon ve TIR’ın yakılması nedeniyle 6 gün kapalı kaldıktan sonra iki gün önce açılan Tunceli- Erzincan karayoluna önceki gece 500 kiloluk bomba patlatıldı. Yola konulan uzaktan kumandalı bombanın önceki gece infilak ettirilmesiyle 10 metre çapında, 5 metre derinliğinde çukur oluştu, şehir içme suyu şebekesi de zarar gördü.

Haberin Devamı

Cesetler PKK’ya ait

Hakkari-Çukurca karayolunda önceki akşam meydana gelen patlamanın ardından bölgede yapılan incelemelerde ceset parçaları bulundu. Hakkari Valliliği, ceset parçalarının PKK’lılara ait olduğunun değerlendirildiğini açıkladı.