Gündem Silah kaçakçılığı çetesi şüphesi

Silah kaçakçılığı çetesi şüphesi

29.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde önceki akşam boş arazide bulunan 247 kurusıkı tabanca incelemeye alındı. Polis, kurusıkı tabancaları bir çetenin gömmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor

Silah kaçakçılığı  çetesi şüphesi

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yapılan bir ihbar üzerine önceki akşam Üsküdar Burhaniye Mahallesi Dördüncü Murat Sokağı’nda iş makinesi yardımıyla kazı yapılmış ve toprağa gömülü 247 kurusıkı tabanca bulunmuştu.

Polis ekipleri, gece ara verdiği çalışmalarına dün devam etti.

Parçalar bulundu

Olay yeri inceleme ekipleri, çevrede güvenlik önleminin alınmasının ardından akşam kazı yapılan alanda dedektörle çalışma yaptı. Ekipler daha sonra iş makinesi çağırarak kazı çalışması başlattı. Yaklaşık 3 saat süren kazı çalışmasında birkaç kurusıkı tabancaya ait parçalar ortaya çıktı.

‘Silahları gömdü’

Çevre sakinleri, mahallelerinin çok sakin olduğu belirtirken kazı yapılan alanın tam karşısında oturan ve ismini açıklamayan bir kadın, evinin balkonundan gazetecilere, “2010’da bu yol yapılırken polis kıyafetli bir grup kamyonla ezip silahları gömdü. Gündüz vaktiydi. Gömdüler sonra yolu yaptılar” diye konuştu.

Kadınla röportaj yapmak isteyen basın mensupları binaya girdi. Ancak yaşlı kadın dairenin kapısını açmadı. Bunun üzerine eve giden polisler kadının ifadesini aldı.

Kriminal Laboratuvarı’na incelemeye gönderildi

Önceki gün ve dün bulunan kurusıkı tabanca ve parçaları incelenmek üzere Vatan Caddesi’nde bulunan Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’ne gönderildi. Edinilen bilgiye göre, 2009-2010 yılları arasında boş arazinin bulunduğu sokakta yol yapım çalışması gerçekleştiği, silahların da yola asfalt dökülmeden hemen önce araziye gömüldüğü belirtildi. Polis, kurusıkı tabancaları silah kaçakçılığı çetesinin gömme ihtimali üzerinde duruyor.