Muğla SİLAHLARI BIRAKIP KİTAP ALDILAR

SİLAHLARI BIRAKIP KİTAP ALDILAR

25.04.2015 - 18:15 | Son Güncellenme:

.

SİLAHLARI BIRAKIP KİTAP ALDILAR

Bodrum’da düzenlenen “Oyuncaklardan Bile Kaldıralım Silahları” isimli etkinlikte, oyuncak silahlarını çöp poşetine atan çocuklara kitap ve oyuncaklar hediye edildi.
Cumhuriyet Kadınları Derneği Bodrum-Halikarnas, Turgutreis ve Yalıkavak Şubelerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Bodrum Belediye Meydanında düzenlediği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
Evlerindeki oyuncak silahlarıyla meydana gelen çocuklar oyuncaklarını çöp poşetine atarak, açılan stantta kendileri için getirilen kitap ve oyuncaklardan aldılar. Kampanyaya katılan Esmanur Karakaya, silahları sevmediği belirterek "Silahları sevmiyorum, kötü, şiddete hayır diyorum. Kitap aldım. Kitap daha iyi okumak daha güzel bir şey" dedi.
Cumhuriyet Kadınları Derneği Turgutreis Şubesi Başkanı Funda Akçalı da, "Hepimizin en değerli varlığı çocuklarımızdır. Onları iyi yetiştirmek, iyi eğitmek, iyi değer yargıları ve alışkanlıklarla büyütmek için çırpınır dururuz. Özellikle son yıllarda, ülkemizde artan şiddet, dünyayı kana bulayan savaşlar nedeniyle endişeleniyoruz. Çocuklarımızın, şiddet uygulayan ya da şiddete uğrayan birisi olabileceği düşüncesi bizi kaygılandırıyor, korkutuyor, tedirgin ediyor, önlem almak için çareler aratıyor. Konunun uzmanları şiddetin öğrenilen bir şey olduğunu söylüyorlar. Öyle ise şiddete karşı olmak ve şiddet uygulamamakta öğrenilebilir, öğretilebilir. Ağaç yaş iken eğilir. Çocuklarımıza bu eğitimi vermeye çok küçük yaşlarda başlamalıyız. Buna, çocukların en önemli öğrenme yolu olan oyunun aracı oyuncaklarından başlayabiliriz. Silah insan yaşamına son veren şiddetin ve savaşın en önde gelen aracıdır. Bu nedenle, şiddete karşı eğitime silahlı oyuncaklardan da kaldırarak başlayabiliriz" dedi.