Ordu Silahlı Saldırıya Uğrayan Başhekimin Hayatını Kaybetmesi

Silahlı Saldırıya Uğrayan Başhekimin Hayatını Kaybetmesi

26.05.2017 - 17:56 | Son Güncellenme:

Ordu Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Enginyurt, saldırıyı kınadı

Silahlı Saldırıya Uğrayan Başhekimin Hayatını Kaybetmesi

ORDU (AA) - Ordu Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Said Berilgen için yayımladığı taziye mesajında, saldırıyı kınadı.

Haberin Devamı

Enginyurt, taziye mesajında, bu acı haberin kendilerini derinden üzdüğünü ifade etti.

Sağlık çalışanlarına sıkılan her kurşunun, yüreklerine saplandığını belirten Enginyurt, şunları kaydetti:

"İnsanların en temel hakkı olan yaşama hakkına karşı yapılan bu saldırının hiçbir geçerli mazereti olamaz. Çok zor şartlar altında 24 saat görev yapan, hastalarının yaşaması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan çok kutsal bir görevi yerine getiren sağlık çalışanları ve hekimler böyle vahşice bir harekete, saldırıya maruz kalamaz, kalmamalıdır. Yıllarca zor şartlarda uzun süre eğitim alarak edindiğimiz mesleğimizi cansiparane bir şekilde icra etmeye çalışıyoruz. Bu tür çirkin saldırıları asla hak etmiyoruz."

Haberin Devamı

Meslektaşları Berilgen'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sağlık çalışanlarına baş sağlığı dileyen Enginyurt, şunları kaydetti:

"Şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu, şiddetsiz ve hoşgörülü sağlık hizmeti sunmanın en temel hakkımız olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz."