Mersin Silifke'de Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Silifke'de Kütüphaneler Haftası Kutlandı

28.03.2017 - 10:09 | Son Güncellenme:

.

Silifkede Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Mersin’in Silifke İlçe Kaymakamı, “Kitaplara ve okurlarımıza daha nezih bir ortam sağlamak için elimizden geleni çabayı gösteriyoruz” dedi.
Kaymakam Cinbir, Silifke Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen Kütüphaneler Haftası kutlama etkinliğinde, “Binamızın albenisi olmasa da burada 30 binden fazla kitaba sahip olmak çok güzel. Okuyan beyinden ve gönülden konuşur. Okumayan mideden ve karından konuşur. Beyinden ve gönülden söz, mide ve karından ise çıkacak şey bellidir, gaz çıkar. Dilimizden söz çıkmasını istiyorsak kitap okumak, kitaplarla buluşmak gerekiyor. Hem dünyayı tanımak kitaplar aracılığı ile, hem de olayları daha iyi değerlendirme yeteneğine sahip olabilmek için gerek roman, gerek makale, erekse felsefi ve dini alanlarda kaleme alınmış kitapları okumak hayatımızı zenginleştiren en önemli unsurlardan biridir. Her ne kadar şahsi imkanlarımızla kitap satın alsak da şahsi kütüphanelerimiz olsa da her alanda kitaba kütüphanelerden ulaşabiliriz” dedi.
Silifke Halk Kütüphanesinin yerinin iyi olmadığını, mevcut yerin geçici olduğunu ifade eden Kaymakam Cinbir, “Arzu ettiğimiz yer, biran önce adliye sarayı yanında inşaatı devam eden Kültür ve Turizm Balkanlığı tarafından 1993 yılında ihalesi yapılmış, 24 yıldır devam eden inşaatı tamamlamak. Silifke’nin kimliğine yakışan bir kütüphaneye, bir kültür merkezine Silifke’yi kavuşturmak gibi bir arzu ve isteğimiz var. 2 yıldır o bina ile ilgili çalışıyoruz. Valiliğimizde yakından takip ediyor. Yeni bir ihale yapılmaya çalışılıyor. Duble yolların yapıldığı, tünellerin açıldığı ülkemizde o binanın tamamlanması çok basit bir iş. Öyle düğümler atılmış ki orada çözümü bazen gerçekten zor oluyor. 1993 yılında başladığı için şuan da deprem güvenliği yok deniliyor. 1999’da yeni bir deprem yönetmeliği yapıldı. Bu yönetmeliğe uygun olup olmadığına dair testler yapılıp inşaatın ne şekilde devam edeceğine karar verilecek. Bu konuyu da yakından takip ediyorum. Mevcut bu binada da devam edilemez. Bununla ilgili de bir çözüm yol bulacağız. Bu kitaplara yakışır, yazarlarımızın emeklerine yakışır, çocuklarımızı daha güzel ortamlarla kitaplarla buluşturmak için çabamızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Programda en çok kitap okuyanlar da ödüllendirildi.