Ekonomi Silikon Vadisi devlerinden Donald Trump ziyareti

Silikon Vadisi devlerinden Donald Trump ziyareti

16.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin yeni başkanı Donald Trump, ülkenin dev teknoloji firmalarının CEO’larıyla bir araya geldi. Trump’ın New York’taki ofisinde düzenlenen toplantıda, görevine 20 Ocak 2017’de başlaması beklenen başkanın, ABD’nin teknoloji merkezi kabul edilen Kaliforniya eyaletindeki Silikon Vadisi ile Beyaz Saray arasındaki ilişkileri geliştirmeyi amaçladığı bildirildi.

Silikon Vadisi devlerinden Donald Trump ziyareti

Seçim kampanyası sırasında üretimlerini ABD’den yurt dışına taşıyan Amerikalı teknoloji şirketlerini eleştiren Trump, toplantıda uluslararası ticaret anlaşmalarını geliştirme ve Amerikalı teknoloji şirketleri için ticareti daha kolay hale getirme sözü verdi.

Bütün CEO’lar katıldı

Toplantıya, Tesla CEO’su Elon Musk’ın yanı sıra Apple CEO’su Tim Cook, Microsoft CEO’su Satya Nadella, Amazon’un CEO’su Jeff Bezos, Google’ın ana şirketi Alphabet’in CEO’su Larry Page, Facebook yöneticisi Sheryl Sandberg, Intel CEO’su Brian Krzanich, yazılım devi Oracle’ın yöneticisi Safra Catz, IBM CEO’su Ginni Rometty ve ağ teknoloji şirketi Cisco’nun CEO’su Chuck Robbins katıldı.

Amerikalı teknoloji şirketlerinin CEO’larını işaret eden Donald Trump, “Dünyada sizin gibi hiç kimse yok. İnovasyonlara devam etmenizi istiyoruz. Bunun için sizin yanınızda olacağız. Beni ve personelimi istediğiniz zaman arayabilirsiniz. Burada resmi bir emir komuta zinciri yok” diye konuştu.

Diğer yandan ABD’nin en büyük teknoloji şirketlerinden Yahoo, 2013 yılında 1 milyar kullanıcısının hesap bilgilerinin devlet destekli bilgisayar korsanlarınca ele geçirildiğini bildirdi. Yahoo, bu olayın yeni olduğunu ve 2014 yılına ait 500 milyon kullanıcıyı etkileyen siber saldırıdan bağımsız olduğunu açıkladı.

Uber ve Tesla danışmanı olacak

Donald Trump, özel araç sahiplerinin mobil uygulama aracılığıyla taksicilik yapmasına imkan tanıyan Uber’in CEO’su Travis Kalanick ile uzay taşımacılığı şirketi SpaceX ve elektrikli otomobil üreticisi Tesla Motors’un kurucusu ve CEO’su Elon Musk’ın kendisine idari danışmanlık yapacağı bilgisini de paylaştı.