Şırnak Silopi'de gönül köprüsü projesi

Silopi'de gönül köprüsü projesi

02.05.2014 - 11:15 | Son Güncellenme:

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında Kastamonulu öğrencilere mektup yazıldı. Mektuplar öğretmenler tarafından Kastamonu’ya gönderildi.

Silopide gönül köprüsü projesi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında Kastamonulu öğrencilere mektup yazıldı. Mektuplar öğretmenler tarafından Kastamonu’ya gönderildi.
Şırnak’ın Silopi ilçesine Bağlı Çukurca köyünde bulunan Çukurca Ortaokulu'nda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Pınar Demiray ile Kastamonu’nun Mescit Ortaokulu matematik öğretmeni Abdurrahman Ulaş’ın desteğiyle Şırnaklı ve Kastamonulu öğrenciler birbirine mektup yazmaya başladı. Konu hakkında açıklamada bulunan Çukurca Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Pınar Demiray, projeden amaçlarının Şırnak ile Kastamonulu öğrenciler arasındaki diyaloğu pekiştirmek olduğunu söyledi. Demiray, “Mektuplardan bir gönül köprüsü de biz oluşturalım adlı projemiz Kastamonu Mescit Ortaokulu ile Çukurca Ortaokulu arasında gerçekleşmiştir. Mescit Ortaokulu matematik öğretmeni Abdurrahman Ulaş 5. sınıf öğrencileri ile bizim okulun 5. sınıf öğrencileri arasında bu projeyi gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi. Projenin amacı ülkenin iki farklı coğrafi bölgesine sahip olan öğrencilerin kendilerini, çevrelerini ifade edebilme farklılıkların zenginlik olduğunu hissedebilmek, güzel arkadaşlıklar edinmek kültürler arası gönül köprüsü kurma, sevgi saygı hoşgörü gibi değerler kazandırmaktır. Benim için öğrencilerimizin insani değerler taşıması önemlidir, çok bilgili canavarlar değil, topluma yararlı insan yaşamına önem veren bireyler yetiştirmek amacımız olmalıdır” dedi.
Kastamonulu öğrencilere mektup yazan öğrenciler ise mektuplarında Kastamonu’yu çok merak ettiklerini ve görmek istediklerini belirtti. Öğrenciler ayrıca Kastamonulu öğrencileri Silopi’ye beklediğini de mektuplarına yazdı.