Gündem Silvan'da tek tek bomba aranıyor

Silvan'da tek tek bomba aranıyor

13.11.2015 - 18:24 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, üç mahalle terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda sona gelindi. Kontrol tamamen sağlandı.

Silvanda tek tek bomba aranıyor

Güvenlik güçleir evleri ve sokakları tek tek kontrol ederek tuzaklanan patlayıcıları etkisiz hale getiriyor. Teröristlerin açtığı hendeklerin kapatılmasına yönelik çalışmalar sürüyor. İlçeden yansıyan fotoğraflar oldukça çarpıcı.

Haberin Devamı

Birçok evde çatışmaların izleri görülüyor. Patlayıcılarda kullanılan malzemeler de sokaklarda.

VATANDAŞLAR EVLERİNİ TERK ETTİ

Bazı evlerin yıkılmış duvarları ile yaşananların ardından evlerini terk etmek zorunda kalanların sıkıntıları da göze çarpıyor. Balkonlara kuruması için asılan çamaşırlar dahi dururken, evlerini terk edenlerin kapılarındaki asma kilitler dikkati çekiyor.

ŞAHTAR BOMBA ARIYOR

Güvenlik güçlerinin evlerde ve sokaklarda tuzaklanmış patlayıcı arayışı sürüyor. Bu konuda ekiplere özel eğitimli köpekler de yardımcı oluyor. "Şahtar" adı verilen Alman kurdu, özellikle teröristlerin terk ettiği evlerde bomba arıyor.

Teröristler tarafından kullanılan Tekel Mahallesi'ndeki 5 katlı apartmanda oluşturulan mevziler de güvenlik güçleri tarafından dağıtıldı. Teröristler, ağır makineli silah ve keskin nişancı mevzilerinin bulunduğu apartmanın duvarlarında açtıkları deliklerden güvenlik güçlerine ateş ediyordu.

Haberin Devamı

Konakladıkları binayı terk eden teröristler, bazı odaları ateşe verdi.

Silvanda tek tek bomba aranıyor

Teröristlerin saldırılarından etkilenen diğer bina ise Silvan Aile Sağlık Merkezi oldu. Binaya ağır hasar veren teröristler, gönderdeki Türk bayrağını indirdi. Güvenlik güçleri, yanlarındaki Türk bayrağını sağlık merkezinin girişine astı. Mahalledeki birçok evin duvarında, terör örgütü lehine yazılar yer aldı. Örgüt lehine yazılanlardan bazıları, özel harekat polislerince sprey boyalarla silindi. Güvenlik güçlerince bu yazılara cevaben, "Komando burada, PKK nerede", "Polis özel harekat burada evelallah", "Türkiye Cumhuriyeti" yazıldı ve ay yıldız çizildi.

9 HENDEK KAPATILDI

Sokaklardaki hendeklerin kapatılmasına yönelik çalışmalar sürerken, ele geçirilen patlayıcılar boş arazide kontrollü şekilde imha ediliyor. Operasyonların ardından mahallede teröristlerin kazdığı hendeklerden 9'unun kapatıldığı, tüplerle hazırlanan 11 el yapımı patlayıcının imha edildiği, teröristlere ait aralarında roketatarların da bulunduğu çok sayıda silah ele geçirildiği bildirildi.

ŞEHİT İÇİN O BİNAYA TÜRK BAYRAĞI

Haberin Devamı

Bu arada özel harekat polisleri, operasyon sırasında şehit olan arkadaşları Necmi Çakır'ı da unutmadı. Mahallelerin teröristlerden temizlenmesinin ardından polisler, Çakır'ın teröristlerce şehit edildiği binaya büyük boy Türk bayrağı astı.

Silvanda tek tek bomba aranıyor