Sinan Çetin

  • İsim
    : Sinan
  • Soyad
    : Çetin
  • Mesleği
    : Sinema Yönetmeni
  • Doğum Tarihi
    : 01.03.1953
    1953-03-01
  • Uyruğu
    : Türkiye
BİYOGRAFİSİ

 Türk film yönetmeni.
 
Biyografi
 
Sinan Çetin 1953 yılında Van'ın Bahçesaray ilçesinde dünyaya geldi, sanatçı 1970’li yıllarda resim ve fotoğraf alanında amatör çalışmalar yaptı. Sinemaya 1975 yılında Zeki Ökten’in çektiği Hanzo adlı filmde asistanlık yaparak başladı. Daha sonra yönetmen Şerif Gören ve Atıf Yılmaz ile birlikte çalıştı. 1977 yılında Hacettepe Üniversitesi Sanat tarihi bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Baskın ve ardından Halı Türküsü adlı belgeselleri yönetti. 1980 yılında ilk uzun metrajlı filmi Bir Günün Hikayesi ni çekti ve bu film 1982 Antalya Film Festivali'nde En iyi yönetmen ödülüne layık görüldü. Daha sonra peş peşe Çiçek Abbas, 14 Numara, Çirkinler de Sever, Berlin in Berlin gibi ödüllü filmleri yönetti. Bu arada reklam filmleri ve müzik klipleride yöneten Sinan Çetin, düzene karşı eleştirisini dile getirdiği Propaganda, Komiser Şekspir gibi Liberteryen filmler ile büyük bir gişe hasılatı sağladı. Sinan Çetin’in kendi filmlerini çektiği Plato film adlı bir şirketi bulunmaktadır. Ayrıca Ayn Rand ve Karl Popper gibi filozofların eserlerini yayınladığı bir yayınevi sahibidir. Sinan Çetin bu yayın evini yakın dostu Atilla Yayla'nın da desteğiyle Liberteryen düşünceyi yaymak amacıyla kurmuştur. Sinan Çetin evlidir ve 4 çocuğu bulunmaktadır.
Filmografi
 
Filmleri
1975 - Hanzo (Asistan)
1980 - Bir Günün Hikayesi (Yönetmen)
1982 - Çiçek Abbas (Yönetmen)
1982 - Çirkinler de Sever (Yönetmen)
1985 - 14 Numara (Yönetmen)
1986 - Prenses (Yönetmen)
1993 - Berlin in Berlin (Yönetmen)
1995 - Bay E (Yönetmen)
1999 - Propaganda (Yönetmen)
2001 - Komser Şekspir (Yönetmen)
2002 - Mumya Firarda (Aktör)
2004 - Okul (Yapımcı)
2005 - Pardon (Yapımcı)
2005 - Şans Kapıyı Kırınca (Aktör)
2007 - Romantik (Yönetmen)
2008 - Çocuk (Yapımcı)
2008 - Plajda (Yapımcı)
2011 - Kağıt (Yönetmen)
2012 - Çanakkale Çocukları (Yönetmen)
Televizyon dizileri
2004-2008 - Avrupa Yakası (Yapımcı)
2006 - Sahte Prenses (Yapımcı)
2008 - Mert'le Gert (Yapımcı)
2010-11 - Cümbür Cemaat Aile (dizi)
2007-11 - Komedi Dükkanı (yapımcı)
2011 - Gecekondu (yapımcı)
Yönettiği Kısa Filmler
1977 - Baskın
1977 - Halı Türküsü
Aldığı Ödüller
 
1985 Altın Portakal Film Festivali - 14 Numara -En İyi Yönetmen


Sinan Çetin biyografisi

Sinan Çetin kimdir?

Sinan Çetin 01.03.1953 tarihinde doğmuş olup Sinema Yönetmeni olarak görev yapmaktadır.

Sinan Çetin kaç yaşındadır?

Sinan Çetin 01.03.1953 tarihinde doğmuş olup 64 yaşındadır.

Sinan Çetin ne iş yapar?

Sinan Çetin Sinema Yönetmeni olarak görev yapmaktadır.

Sinan Çetin nerelidir?

Sinan Çetin Türkiye vatandaşıdır.

©Copyright 2017 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.