Erzincan Sınav Kalemlerini İhtiyaç Sahibi Çocuklar İçin Topladılar

Sınav Kalemlerini İhtiyaç Sahibi Çocuklar İçin Topladılar

02.07.2018 - 15:30 | Son Güncellenme:

Erzincan'da bir grup gönüllü genç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda üniversite adaylarına verilen kırtasiye setlerini, sınavın ardından ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için topladı

Sınav Kalemlerini İhtiyaç Sahibi Çocuklar İçin Topladılar

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da bir grup gönüllü genç, üniversite adaylarının katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) verilen sınav kırtasiye setlerini, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için topladı.

Haberin Devamı

Erzincan'da Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı gönüllü gençler, ''Tek Kullanımlık Sanma Sakın Çöpe Atmaya Kalkma'' sloganıyla başlattığı ''Genç Dönüşüm'' projesi kapsamında YKS'nin yapıldığı sınav merkezlerinin önüne gitti.

Sınava giren öğrencilerin çıkmasını bekleyen gönüllüler, adaylardan ÖSYM'nin dağıttığı sınav setlerindeki kalem, silgi ve kalemtıraşları istedi. Öğrenciler, projeye büyük ilgi gösterdi.

Erzincan Gençlik Merkezi lideri Emrah Torunlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje sayesinde gençlerle ihtiyaç sahibi çocuklar arasında köprü olduklarını söyledi.

Torunlar, toplanan kırtasiye setlerinin ihtiyaç sahibi olan çocuklara ulaştırılacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Gençlere hem kendilerini ifade etme olanağı hem de yardımda bulunma imkanı verilmiş oluyor. Bu kalem setlerini atmaktansa başka birinin işine yarayacak şekilde değerlendirilecek olması çok güzel. Çocuklar hediye aldıkları ve kendilerini düşünen birilerinin olduğunu gördüklerinde ise çok seviniyorlar."

Haberin Devamı

Gençlik Merkezi gönüllü üyesi Esra Baydaş ise kentte topladıkları yüzlerce kalem ve kırtasiye malzemelerini ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılıyor olmasından duydukları mutluluğu dile getirdi.