Bingöl Sınav Sonrası Toplanan Kalem Setleri Öğrencilere Ulaştırılacak

Sınav Sonrası Toplanan Kalem Setleri Öğrencilere Ulaştırılacak

22.05.2017 - 11:04 | Son Güncellenme:

.

Sınav Sonrası Toplanan Kalem Setleri Öğrencilere Ulaştırılacak

BİNGÖL (AA) - Bingöl'de özel bir okulda okuyan kuzenler Aksa ve Efe Sünbül, dün gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonrasında topladıkları 500 kalem setini köy okullarındaki ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

Haberin Devamı

Ortaokul 7. sınıf öğrencisi Aksa Sünbül (12), yaptığı açıklamada, kuzeni Efe ile Bingöl Üniversitesi bahçesinde kurdukları stantta sınavdan çıkanlardan kalem seti topladıklarını söyledi.

Köy okullarında okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmak amacıyla böyle bir etkinlik yaptıklarını aktaran Sünbül, "KPSS'de sınava girenlere kalem, silgi ve açacağın ÖSYM tarafında verileceğini öğrendim. Kuzenimle, sınav çıkışı dağıtılan kalem, silgi ve açacakları köylerde okuyan öğrenciler için toplama kararı aldım. Üniversite bahçesinde sınav çıkışı açtığımız kutuya birçok kişi tarafında kalem, silgi ve açacak bırakıldı. Biz de topladığımız bu malzemeleri köyde okuyan öğrencilere dağıtılma şartıyla teslim ettik. Kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ederim. İnşallah bu duyarlılıkları boşa gitmez ve sınava katılanlar güzel bir puan alır." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İki kuzenin topladığı 500 kalem seti, Karlıova ilçesindeki köy okullarında okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildiği bildirildi.