Gündem Sınav soruşturmalarını ‘özel büro’ yürütecek

Sınav soruşturmalarını ‘özel büro’ yürütecek

18.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda başta KPSS olmak üzere üniversiteye giriş, kamu kurumlarına yerleşme ve görevde yükselmeye ilişkin birçok sınavın sorularının FETÖ/PDY mensuplarınca önceden sızdırıldığı ve sınavlara ilişkin usulsüzlük yapıldığı iddialarının soruşturulması için özel büro kuruldu.

Sınav soruşturmalarını ‘özel büro’ yürütecek

4 savcı bulunuyor

Ankara Cumhuriyet Savcısı Yüksel Kocaman’ın talimatıyla oluşturulan, ‘Sınav Suçları Soruşturma Bürosu’nda’ dört cumhuriyet savcısı görev yapacak.

Cumhuriyet Savcısı Ender Coşkun, büronun koordinatörlüğünü üstlenecek. Büro, geçen yıllarda düzenlenen KPSS, LYS, Polis Koleji, Polis Akademisi ve Adalet Bakanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü Sınavı’nın da arasında olduğu birçok sınava ilişkin soruşturmaları yürütecek. Büronun koordinatörü olan Savcı Coşkun, halen Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu’nda görev yapıyor ve FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine ilişkin bazı soruşturmaları yürütüyor.

Haberin Devamı

YGS mağdurları KDK’ya başvurdu

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) geç kaldıkları için giremeyen öğrenciler, Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvuruda bulundu. KDK’dan dün yapılan yazılı açıklamada, başvurularında öğrencilerin, trafiğin yoğun olduğunu, aynı bahçe içinde aynı isimle ortaokul ve lisenin bulunması nedeniyle okulları karıştırdıklarını bildirdikleri kaydedildi. Öğrencilerin, sınava 1-2 dakika gibi kısa süre geç kaldıklarını, sınava alınmayarak, emeklerinin hiçe sayıldığını, okuma haklarının ellerinden alındığını belirttikleri vurgulandı. Açıklamada, kabul edilen başvuruların, adalet ve hakkaniyet ilkeleri çerçevesinde inceleneceği bildirildi.