Gündem Sinema perdesinde Mozart

Sinema perdesinde Mozart

04.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Da Ponte’nin yazdığı, Mozart’ın bestelediği, aşk ve sadakati sorgulayan komedi-opera ‘Cosi fan tutte’ İstanbullu opera severlerle buluşuyor.

Sinema perdesinde Mozart

New York Metropolitan Opera’nın sahneye koyduğu eser, bugün Türkiye saatiyle 20.55’te Akmerkez CinemaPink salonlarında izleyici karşısına çıkacak. İlk olarak 1790 yılında Viyana’da sergilenen iki perdelik komedi-operada ilişkiler ve sadakat kavramları sorgulanıyor. İki genç adam, Guglielmo ile Ferrando, nişanlılarının sadakatleri üzerine Don Alfonso ile bahse girerler ve askere çağrıldıkları bahanesiyle nişanlıları Fiordiligi ve Dorabella ile vedalaşırlar. İki genç adam daha sonra kılık değiştirerek geri dönerler ve birbirlerinin nişanlılarını baştan çıkarmaya çalışırlar. Genç kadınlar ise nişanlılarının savaşta öldüğünü düşünürler ve sonsuza kadar yas tutmaktan vazgeçerler.

Haberin Devamı

Alman besteci Wolfgang Amadeus Mozart’ın en bilinen operalarından biri olan librettonun yazarı, ‘Figaro’nun Düğünü’ eseriyle bilinen Lorenzo Da Ponte. İtalyanca yazılan eser, sinemaya da uyarlanmıştı. Met Music direktörü James Levine’in yönettiği operada Guglielmo rolünde Rodion Pogossov, Ferrando rolünde Matthew Polenzani, Don Alfonso rolünde Maurizio Muraro, Fiordiligi rolünde Susanna Philips ve Dorabella rolünde Isabel Leonard yer alıyor.