Kültür Sanat Sinemalarda bu hafta hangi filmler var?

Sinemalarda bu hafta hangi filmler var?

08.05.2015 - 13:59 | Son Güncellenme:

Sinemalarda bu hafta 1'i yerli 8 film vizyona girecek. İşte en iddialı yapımlar!

Sinemalarda bu hafta hangi filmler var

NİYAZİ GÜL DÖRTNALA

Haberin Devamı

Hakan Algül'ün yönettiği, Ata Demirer, Demet Akbağ, Şebnem Bozoklu ve Levent Ülgen'in oynadığı "Niyazi Gül Dörtnala" izleyici ile buluşacak. Ata Demirer'in yıllar önce televizyonda canlandırdığı "Niyazi Gül" tiplemesini beyazperdeye taşıdığı filmin çekimleri, İzmir'in Seferihisar ilçesi ve İstanbul'da gerçekleştirildi. Komedi türündeki filmin hikayesini Ata Demirer, senaryosunu ise Vedat Özdemiroğlu, Öğünç Ersöz ve Cihan Ceylan kaleme aldı.

44.ÇOCUK

Sovyet Birliği'nde Stalin döneminde geçen hikayede, devlet için çalışan gizli bir ajan ülkeyi çalkalayan bir seri çocuk cinayetini araştırmak için görevlendirilir. Örgütte gözden düştüğü için verilen bu görevde, ajan cinayetlerin üst seviyede bir parti lideri ile alakalı olduğunu ortaya çıkartacaktır. Yönetmenliğini Daniel Espinosa'nın üstlendiği film, Tom Rob Smith'ün romanından uyarlandı ve Richard Price tarafından senaryolaştırıldı. Filmin yapımcılığını başarılı yönetmen Ridley Scott üstlendi.

Haberin Devamı

Filmin oyuncu kadrosu ise Tom Hardy, Noomi Rapace, Gary Oldman, Vincent Cassel, Jason Clarke gibi ünlü yıldızlardan oluşuyor.

GİZLİ KUSUR

1980'lerin sonlarında Los Angeles'ta geçen hikayede özel dedektif Doc Sportello'nun aldığı son iş her zamankinden daha zor. Zira uzun zamandır görmediği eski sevgilisi yakın zamanda kayıplara karışmış ve kendisinden bu davayı çözmesi istenmiştir. Sportello davanın içine girdikçe işler daha da karmaşık bir hal alır ve bir noktadan sonra gizemin çözülmesi, asıl hedefi olmaktan çıkar.

Thomas Pynchon'ın romanından sinemaya uyarlanan filmi yazıp yöneten isim Ateşli Geceler, Magnolia, There Will Be Blood ve The Master gibi başarılı filmlere imza atan Paul Thomas Anderson. Filmin başrollerinde ise Jena Malone, Joaquin Phoenix, Josh Brolin ve Reese Witherspoon gibi ünlü isimler yer alıyor.

KORO

Başrolünde Dustin Hoffman'ın oynadığı Boychoir müzik konusunda yetenekli yetim bir çocuğun müzik hocası tarafından keşfedilmesi ve başarıya doğru yol almasını konu alıyor. Dustin Hoffman küçük yaştaki öğrencilerin yeteneklerini saklamalarını engelleyen disiplinli bir müzik öğretmeninin canlandırıyor.

Haberin Devamı

Cirque Du Soleil ve Oscar ödüllü “Kırmızı Keman” gibi yapımların yönetmenliğini üstlenen François Girard'ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin senaryosu Ben Ripley'e ait. Koro'da Dustin Hoffman'a eşlik eden oyuncular; Kathy Bates, Josh Lucas, Garrett Wareing, Glee dizisiyle tanıdığımız Kevin McHale. Film ülkemizde 8 Mayıs 2015'te vizyona girecek.

PEŞİMDEKİ ŞEYTAN

Jay, yaşıtları gibi günlerini yakın arkadaşları ve ailesiyle geçiren sıradan bir gençtir. Bir gün hoşlandığı gençle birlikte şehir dışındaki bir harabeye gider ve sonrasında kendini baygın vaziyette bulur. Jay'in sıradan hayatı bu an itibarıyla deneyimlemeye başladığı tuhaf sanrılarla kabusa dönüşür. Peşinde birileri ya da bir şeyler tarafından izlendiğine emindir ve arkadaşlarıyla bir araya gelip kendini izleyen ürkütücü şeyden kurtulmanın bir yolunu bulmak zorundadır.

David Robert Mitchell'ın Cannes Film Festivali'nde övgüyle karşılanan filminin başrollerinde Linda Boston, Heather Fairbanks ve Aldante Foster bulunuyor.

Haberin Devamı

ŞEYTANİ RUHLAR

Hızlı ve Öfkeli 7, Testere, Korku Seansı, Ruhlar Bölgesi ve Ruhlar Bölgesi Bölüm 2 gibi başarılı filmlerin yönetmeni James Wan´ın senaryosuna katkıda bulunduğu ve yapımcılığını üstlendiği Şeytani Ruhlar´ın başrolünde Maria Bello yer alıyor. Filmde Maria Bello'ya Frank Grillo, Cody Horn, Dustin Milligan, Megan Park eşlik ediyor.

Beş üniversite öğrencisinin, yaklaşık 20 yıl önce vahşi cinayetlerin yaşandığı bir evde öbür dünyayla iletişime geçmeye çalışmasının ardından meydana gelen esrarengiz ve korku dolu olayların yaşandığı Şeytani Ruhlar filminde sır perdesini aralamaya çalışanlar nelerle karşılaşacak?

YUGO VE LALA 2

2014 yapımı Çin animasyon filmi olan Yugo and Lala 2'nin yönetmeni Wang Yunfei.

Film, 2012 yılında vizyona giren Yugo and Lala'nın devam filmi. Cesur küçük bir kızın hayvanlar alemindeki macerası anlatılıyor.

BURGONYA DÜKÜ

Peter Strickland'nin yönettiği filmde; Sidse Babett Knudsen, Chiara D'Anna, Fatma Mohamed ve Eugenia Caruso başrolleri paylaşıyor.

Haberin Devamı

Dram türündeki film, yaşamını kelebekleri incelemeye adamış bir kadının, hizmetçi olarak evinde çalıştığı bir kadınla ilişkisinin sınırlarını zorlamaya karar verme sürecini beyazperdeye taşıyor.

Yazarlar