Ege Sinemanın keyfi açık havada çıkar

Sinemanın keyfi açık havada çıkar

09.07.2018 - 01:26 | Son Güncellenme:

Açık hava yaz sinemaları, 4 ünlü Türk yönetmenin son filmlerini perdeye taşıyor. Kültürpark Uzun Havuz’daki ilk gösterim 10 Temmuz’da yapılacak

Sinemanın keyfi açık havada çıkar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark Açık Hava Yaz Sinemaları, dört ünlü yönetmenin son filmlerini konuk edecek. Nostaljik yaz geceleri akşamında Tolga Karaçelik’in ‘Kelebekler’, Ali Atay’ın ‘Ölümlü Dünya’, Ümit Ünal’ın ‘Sofra Sırları’ ve Seren Yüce’nin ‘Rüzgarda Salınan Nilüfer’ filmleri kentlilerle buluşacak. Gösterimlerden önce, sinema yazarı Vecdi Sayar, filmlerin sanatçıları ile söyleşiler yapacak. Söyleşiler 20.30’da, filmler ise 21.00’de başlayacak. Kültürpark Uzun Havuz’da gösterilecek filmler ücretsiz olacak.

Haberin Devamı

Seçkin eserlerden oluşuyor

10 Temmuz’da gösterilecek, üç kardeşin babalarının ölümünden sonra başına gelenlerin anlatıldığı Kelebek filminin oyuncularından Tuğçe Altuğ ve Hakan Karsak, aynı zamanda Kültürpark’daki ilk söyleşinin de katılımcıları olacak. Tüm fertleri kiralık katil olarak çalışan bir ailenin öyküsünün ele alındığı aksiyon-komedi türündeki ‘Ölümlü Dünya’ 17 Temmuz’da Kültürpark Uzun Havuz önünde sinemaseverlerle buluşacak.

Erkek egemen bir toplumda başkaldıran bir kadının dünyasını anlatan Ümit Ünal’ın ‘Sofra Sırları’, 24 Temmuz’da gösterilecek. Mizah duygusunun eksik olmadığı bir bakışla burjuva sınıfının eleştirildiği ‘Rüzgarla Salınan Nilüfer’ 31 Temmuz’da Kültürpark Yaz Sineması’nın son gösterisi olacak.