Ekonomi Sinemaya ‘Deniz’den destek

Sinemaya ‘Deniz’den destek

11.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Denizbank, kültür ve sanatı toplumun geniş kesimleri ile buluşturma misyonu doğrultusunda, ‘2. Denizbank İlk Senaryo İlk Film’ Yarışması’nı TÜRSAK Vakfı işbirliğinde, bu yıl kapsamını daha da genişleterek hayata geçiriyor.

Sinemaya ‘Deniz’den destek

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, “TÜRSAK Vakfı ile ikinci yılını karşıladığımız işbirliğimiz de bu yöndeki çabalarımızın anlamlı bir yansıması. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ‘Sanata Evet’ demeyi sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Yaşar, “Hızlı büyümenin ve tam bir sektör olamamanın yarattığı kayıp ve yıkımların azaltılması yol ve yöntem kusurları nedeniyle fikri, ekonomik ve yaratıcılık israfının önlenmesi Denizbank ile TÜRSAK’ı buluşturan en önemli nedendir” diye konuştu.

Özgün platform

Denizbank, altına imza attığı toplumsal sosyal sorumluluk vizyonu kapsamında, kültür ve sanatın her dalını toplum için erişilebilir kılmak üzere çalışmalarına devam ediyor. Banka bu kapsamda, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ile geçen yıl ilki düzenlenen ‘DenizBank İlk Senaryo İlk Film’ Yarışması’nın ikincisini hayata geçirerek, sinema alanında kalıcı eserlerin, senaryoların oluşması adına önemli bir destek sunuyor.

Haberin Devamı

Ön jürinin yapacağı değerlendirmeyi geçecek 15 proje; Tevfik Başer’in başkanlığını yaptığı, Birce Akalay, Damla Sönmez, İbrahim Altınsay, Mehmet Aslantuğ, Melisa Sözen, Nuran Evren Şit, Perihan Yücel, Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, Serdar Akar, Tayfun Pirselimoğlu ve Turgut Yasalar’dan oluşan ana jüri tarafından ikinci bir değerlendirmeye alınacak.

Birinci 30 bin TL ile ödüllendirilecek

Birinci seçilecek eser 30.000 TL para ödülü ve yabancı bir senaristten senaryo doktorluğu, ikinci seçilecek eser 15.000 TL ve Türk bir senaristten senaryo danışmanlığı, üçüncü seçilecek eser ise 10.000 TL ve Türk bir senaristten senaryo danışmanlığı ile ödüllendirilecek. Ayrıca jüri tarafından belirlenecek üç senariste; yarışmaya katıldıklarına ve eserlerinin gelişime açık olduğuna dair mansiyon plaketi verilecek.

2. Denizbank İlk Senaryo İlk Film Yarışması kapsamında ayrıca; senaryo alanındaki desteği artırmak adına bir panel ve özel ödül organizasyonu gerçekleşecek. Senaryo danışmanlığı üzerine düzenlenecek panelde; yurt dışında faaliyet gösteren senaryo kurumları ve senaristlerle ortak bir çalışma yapılacak.