Gündem Sınıfta batıl yasak iddiası

Sınıfta batıl yasak iddiası

18.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlkokul öğretmeninin ‘İrem sahte cennet demek’ diyerek bu ismi taşıyan öğrencinin ismini kullanmasına yasak getirdiği öne sürüldü. İddia soru önergesiyle Meclis’e geldi

Sınıfta batıl  yasak iddiası

İstanbul’daki bir ilkokulda 4’üncü sınıf öğretmeni H.P.’nin, İrem isimli kız öğrencisine isminin günah olduğunu söyleyerek sınıfta İrem isminin kullanılmasını yasakladığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Büyükçekmece’deki Beykent Adem Çelik İlköğretim Okulu 4. sınıf öğretmeni H.P.’nin, öğrencilerinden İrem isimli kız çocuğunun isminin ‘Sahte cennet’ anlamına geldiğini belirterek sınıfta telaffuzunu yasakladığı iddiası ilk olarak “eksisözlük”te gündeme geldi. Sözlüğün bir yazarı, oğlunun okulunda yaşanan bu durumu aktararak, aynı öğretmenin eğitim vermek yerine çocukları batıl ifadelerle korkuttuğunu savundu.

Öğretmenin sınıfta, “Evinizde kedi köpek varsa o eve melek girmez, namaz kabul olmaz”, “Bebeklerin ismini babaanne koyar, başkası koyarsa günaha girer” gibi cümleler kurduğunu iddia eden veli, bu nedenle çocukların psikolojisinin bozulduğunu ve okula gitmek istemediklerini yazdı. Sözlükte veliler arasında bu duruma dair yazışmaların görselleri de paylaşıldı.

Haberin Devamı

Milliyet’e konuşan İrem’in annesi Gül de, “Ben bunu kızımın ağzından birebir duymadım. Arkadaşlarından duydum. Kızım bana “Anne İrem ismi günahmış. Arkadaşlarım artık İrem ismini söylemeyecek. Öğretmenim diğer ismim olan Zeynep’i kullanmamı söyledi” dedi. Bu öğretmen bu sene bizim çocukların sınıf öğretmeni oldu. Kızım artık hiçbir şeye odaklanamıyor. Gerçekten psikolojisi bozuldu. Öğretmen çocuklara “Kedi köpek giren eve melekler girmez” diyor. Diğer veliler de sorun yaşıyor ama son sene olduğu için susuyor” dedi. İddiaları sormak için aradığımız okul yönetimi ve Büyükçekmece ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise açıklama yapmadı.

Soru önergesi

Sosyal medyaya yansıyan iddiayı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok TBMM’ye taşıdı. Altıok, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde “Konu derhal açıklığa kavuşturulmalı. Bu öğretmenin derslere girmesinden sonra birçok öğrencinin de notları düşmüş” dedi.

‘Oğlumu okuldan aldım’

Sınıf öğretmeninin tutumu yüzünden oğlu Ege’yi başka bir okula kaydettiğini söyleyen Zeynep Naz Ayka, “10 yaşındaki bir çocuğa derste bu tarz şeyler anlatılırsa o çocukların psikolojini tahmin edemezsiniz. Oğlum uzaya ve gezegenlere ilgi duyardı. Şimdi ‘Allah yarattıysa bildiği vardır’ diyor. Öğretmeninin bu tutumu yüzünden 4 hafta okula gidemedi. Şimdi ‘Dövmelerin görünmesin, açık giyinme gibi’ şeyler söylüyor korkusundan. Müdür İlçe Milli Eğitim’e öğretmeni şikayet etti ve dört gün uzaklaştırma aldı. Ben oğlumun kaydını başka okula aldım. Ama o sınıfta hala birçok çocuk var. Onların geleceğinden de endişe ediyorum” dedi.

Haberin Devamı