Edirne Sınır Kapısındaki Tır Şoförlerinin Buruk Bayram Sevinci

Sınır Kapısındaki Tır Şoförlerinin Buruk Bayram Sevinci

25.06.2017 - 09:47 | Son Güncellenme:

Kapıkule Sınır Kapısı'nda yurt dışına çıkış yapmak için bekleyen tır şoförleri, Ramazan Bayramı'nda sevincin yanında ailelerinden uzak olmanın burukluğunu da yaşıyor

Sınır Kapısındaki Tır Şoförlerinin Buruk Bayram Sevinci

EDİRNE (AA) - Kapıkule Sınır Kapısı'nda yurt dışına çıkış yapmak için bekleyen tır şoförleri, bayram sevinci ile ailelerinden uzak olmanın burukluğunu bir arada yaşıyor.

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı'nı yollarda karşılayan tır şoförleri, yurt dışına çıkmak için kuyrukta kendileri gibi bekleyen meslektaşlarıyla bayramlaştı. Şoförler, bayramlaşmanın ardından birbirlerine şeker ikram etti.

Türkiye'den Almanya'ya yük götüren tır şoförü Celal Nikbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramı buruk şekilde karşıladığını söyledi.

Ailesinin bayramını telefonla arayarak kutladığını belirten Nikbay, "Bayram günü sırada kuyruktayız görüyorsunuz. Evim Adana'da. Belki kuyruklarda beklemesek evimize gidebilirdik. Bayramı arkadaşlarımızla tokalaşarak, çay kahve ikram ederek kutluyoruz." diye konuştu.

Diğer tır şoförleri de bayramda ailelerinden uzak olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını, ekmek parası için her türlü zorluğa katlandıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Öte yandan, yurt dışına çıkış yapmak isteyen tırlar Kapıkule Sınır Kapısı'nda 20 kilometrelik kuyruk oluşturdu.