Gündem Sınıra 4’üncü dalga operasyon

Sınıra 4’üncü dalga operasyon

27.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının 24 Temmuz sabahı saat 03.12’de başlattığı sınır ötesi operasyonun dördüncü dalgası dün akşam saat 20.00 sıralarında başladı.

Sınıra 4’üncü dalga operasyon

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının 24 Temmuz sabahı saat 03.12’de başlattığı sınır ötesi operasyonun dördüncü dalgası dün akşam saat 20.00 sıralarında başladı. Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nde konuşlu gece görüş özelliğine sahip 181. Pars Filo’ya ait F-16 savaş jetleri, önceki gün gerçekleştirilen operasyon sırasında ve sonrasındaki keşif faaliyetleri aracılığıyla belirlenen Hakurk, Metina ve Haftanin’deki kampları ile PKK’nın yurt içindeki mevzilerini hedef aldı.
Savaş jetleri, Dohuk’un Amediye ilçesinin sınırlarında bulunan PKK’nın ana karargahlarını; lazer güdümlü bombaların yanı sıra havadan karaya serbest düşümlü bombalarla vurdu. Operasyonun önceki günkü operasyonlara nazaran çok daha dar kapsamlı olduğu, az sayıda savaş jetinin havalandığı belirtildi. Bombalamanın sonuçlarına ilişkin detaylı bilgi alabilmek amacıyla keşif jetleri ve insansız hava araçları, Irak’ın kuzeyinde keşif faaliyetlerine başladı. Operasyonda örgüte ait sığınakların hedef alındığı belirtildi.
Cilo’daki mevzileri vurdu
Operasyonda yurt içinde PKK’ye ait mevzilerin de vurulduğu belirtildi. Bu kapsamda Yüksekova’daki Cilo Dağları’nın savaş jetlerince hedef alındığı ifade edildi. Jetlerin saat 23.30 sıralarında Diyarbakır’daki üsse geri döndüğü ve görevlerini başarıyla tamamladığı belirtildi. Jetlerin PKK hedeflerine toplam 9 sorti yaptığı öğrenildi. Dün öğlen saatlerinde, PKK’ye karadan da müdahalede bulunulmuştu. Derecik ve Tekeli yakınlarında konuşlu Fırtına obüsleri aracılığıyla, sınır hattına yakın mevziler hedef alındı.

Haberin Devamı

IŞİD’e de karadan müdahale

Öte yandan aynı saatlerde 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı bünyesinde Kilis Elbeyli ve Gaziantep Karkamış’ta konuşlu tank ve obüsler aracılığıyla IŞİD’e ait Cerablus yakınlarındaki 4 mevzinin hedef alındığı belirtildi.