Gündem Tank ve zırhlı araç konvoyu Kızıltepe'ye, iş makineleri ise Silopi'ye ulaştı

Tank ve zırhlı araç konvoyu Kızıltepe'ye, iş makineleri ise Silopi'ye ulaştı

03.11.2016 - 19:06 | Son Güncellenme:

Ankara Mamak 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından yola çıkan ve tanklardan oluşan zırhlı araç konvoyu Şanlıurfa’dan geçiş yaptı. Tankların akşam 19.00 sularında anda Viranşehir'den geçtikleri belirtildi. Çankırı'dan çıkan ilk grup tank konvoyunun öncü araçlarının ise Silopi'ye ulaştığı belirtildi.

Tank ve zırhlı araç konvoyu Kızıltepeye, iş makineleri ise Silopiye ulaştı

Irak'ın Musul kentinin terör örgütü IŞİD'den temizlenmesi için başlatılan harekatın ardından Irak sınırında bulunan Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne Ankara ve Çankırı'dan sevk edilen ve 1 Kasım tarihinde yola çıkan 28'inci Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı birliklerin oluşturduğu 15 tank, 1 çekici ve 1 vinçten oluşan 17 TIR'lık konvoy, saat 21.00'de Mardin'in Kızıltepe İlesi'ne ulaştı.

Haberin Devamı

Geceyi Gaziantep'te geçiren zırhlı araç konvoyu, Kızıltepe İlçesi'nde durmadan tarihi İpek Yolu güzergahından, Mardin'in Nusaybin ve Şırnak'ın Cizre ilçeleri güzergahından Silopi'ye gidecek. Zırhlı araç konvoyunun bu gece Silopi'ye ulaşması bekleniyor.

İŞ MAKİNELERİ SİLOPİ'YE ULAŞTI

Çankırı'dan yola çıkan askeri zırhlı araçların arasında bulunan ve sabah erken saatlerde Gaziante'ten yola çıkan; 12 TIR'dan oluşan askeri araç ve tekerlekli iş makinelerinden oluşan araç konvoyu ise Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne ulaştı. Konvoy, Silopi ile Habur Gümrük Kapısı arasında, İpek Yolu'nun 10'uncu kilometresindeki Haç Konaklama tesisinde konuşlandı.