Şanlıurfa Sınırda Abd Ve İsrail Protestosu

Sınırda Abd Ve İsrail Protestosu

08.12.2017 - 16:44 | Son Güncellenme:

.

Sınırda Abd Ve İsrail Protestosu

Şanlıurfa’nın Suriye sınırında yer alan Akçakale ilçesinde cuma namazı çıkışında bir araya gelen vatandaşlar, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti alarak tanımasına tepki gösterdi.
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde 20 sivil toplum kuruluşu öncülüğünde cuma namazı çıkışında bir araya gelen vatandaşlar, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti alarak tanımasına tepki gösterdi. İlçe Tarım Müdürlüğü önünde toplanan kalabalık alana Türkiye ve Filistin bayrakları asılarak, "Kahrolsun İsrail, kahrolsun Amerika, Kudüs İslamındır ve Müslümanların kalacaktır" sloganları atıldı. Protesto gösterisinde basın açıklaması da yapıldı.
Basın açıklamasında, "Bugün Akçakale halkı olarak bütün dünyada olduğu gibi Kudüs’e yapılan zulmü telin etmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Malumunuz üzere Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump, sözüm ona siyonizmin uşağı Trump, Kudüs’ün İsrail’in başkenti olacağını söylemiştir. Biz Müslümanlar olarak buna karşıyız. Kudüs İslamındır İslamın kalacaktır. Kudüs Müslümanların ilk kıblesi olmuştur ve yine gönüllerimizin ilk kıblesidir. Biz Kudüs’ü asla siyonizme, işbirlikçilere ve emperyalizme teslim etmeyeceğiz. Bizim Kudüs’e sahip çıkabilmemiz için önce bizim parti demeden, cemaat demeden, dernek demeden hepimizin birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Kudüs İslam ümmetinin ilk kıblesi, emaneti ve namusudur. Sesimiz asla kısık çıkmayacak. Nasıl hayatımız bizim için önemli ise, nasıl Kabe, Medine, İstanbul, Şam bizim için önemli ise Kudüs de bizim için önemlidir. Asla sesiz kalamayız, sesiz kalmak bizim için züldür. Kudüs ebediyete kadar, şimdi geçici olarak işgal edilmiş olsa dahi, elbet bir gün Kudüs özgürlüğüne kavuşacak ve Müslümanlar o onurlu günde bir arada olacak. Ancak önce Müslümanlar, biz bir arada olmalıyız, birlik olmalıyız, kardeş olmalıyız, ümmet olmalıyız. Eğer ümmet olmazsak, Kudüs’ten sonra başka yerler de elden gidecektir. İnşallah bugün burada Kudüs’e dikkat çekmek İslamı ve ümmet bilincini tesis etmek için bir aradayız. Kudüs bizim canımız, Kudüs bizim namusumuz, Kudüs bizim kanımız olduğu gibi, bizimle beraber var olacaktır. Ey İsrail bilesin ki Selahaddinler daha ölmedi ve Selahaddinler var olacak ve Kudüs savunulacaktır" ifadelerine yer verildi.