Gündem Sınırda çatışma! 9 Azerbaycan askeri şehit!

Sınırda çatışma! 9 Azerbaycan askeri şehit!

01.08.2014 - 13:43 | Son Güncellenme:

Azerbaycan'ın Ermenistan ile sınır hattı köylerinde dün geceden itibaren devam etmekte olan sıcak çatışma sonucu 9 Azerbaycan askeri hayatını kaybetti, bir sivil vatandaş ise ağır yaralandı.

Sınırda çatışma 9 Azerbaycan askeri şehit

Çatışmalar dün akşam saatlerinde başladı. Çatışmanın Azerbaycan'ın Ermenistan'la sınır hattı bulunan köylerinde Ermenistan tarafının sızma girişimleri sonucu ortaya çıktığı belirtildi. Ermenistan Tovuz Şehri, Gazag şehri sınır hattı köylerinde çatışmanın hala devam etmekte olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Azerbaycan Savunma Bakanlığından sabah saatlerinde yapılan açıklamada Ermeni silahlı güçlerinin gece cephenin çeşitli istikametlerinde ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan ordusunun kontrolündeki bölgelere sokulmaya çalıştığı bildirildi.
Açıklamada, Ermeni keşif-sabotaj birliklerinin Ağdam ve Terter bölgesinde temas hattını geçmeye çalıştığı, ancak düşmanın bu provokasyonunun önlendiği kaydedildi. Bakanlık, şiddetli çatışmaların ardından Ermeni tarafının ciddi kayıplar vererek geri çekildiğini duyurdu. Bakanlığın açıklamasında Azerbaycan ordusunun da kayıplarının olduğu kaydedilse de, şehit sayısı verilmedi.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva DHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cephede düşmanın provokasyonlarına cevap vererek şehit olan kardeşlerimizin hepsine Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Haberin Devamı

Azerbaycan basınında yer alan haberlerde ise şehit sayısının 11, hatta 12 olduğu iddia edildi. Anspress.com sitesi 11 askerin şehit olduğunu bildirdi. Teleqraf.com sitesi ise 8 askerin Terter'de, 3 askerin Ağdam'da şehit olduğunu duyurdu. Haberde 1 sivilin de yaralandığı bildirildi.