Sinop SİNOP BAROSU’NDAN ‘PATLAMA’ AÇIKLAMASI

SİNOP BAROSU’NDAN ‘PATLAMA’ AÇIKLAMASI

13.10.2015 - 14:33 | Son Güncellenme:

.

SİNOP BAROSU’NDAN ‘PATLAMA’ AÇIKLAMASI

Sinop Baro Başkanı Av. Hicran Kandemir, “Ülkemizin, terörün olağan kabul edildiği, ölümlerin sıradanlaştırılıp sadece rakamlarla ifade edildiği bir ülke olmaması için her bir bireyin üstüne düşen görevi yapması zorunludur” dedi.
Baro binasında basın toplantısı düzenleyen Av. Hicran Kandemir, “Bilindiği üzere 10 Ekim Cumartesi günü Ankara’da alçakça bir saldırı neticesi katliam gerçekleşmiş ve çok sayıda yurttaşımız yaşamını yitirmiş, çok sayıda yurttaşımızda yaralanmıştır. Cumhuriyet tarihimizin bu en büyük terör eylemi ile sadece barış isteyen vatandaşlarımız hedef alınmıştır. Ölenlerin arasında meslektaşlarımızın da bulunması acımızı, üzüntümüzü, öfkemizi daha da arttırmaktadır. Yaşamını yitiren yurttaşlarımıza rahmet, yaralılara şifa dileriz. 11 Ekim ve 12 Ekim tarihlerinde ise şehit haberleriyle acımız katlanarak artmıştır. Her gün yeni acılarla sınanmaktayız. Ülkemizin, terörün olağan kabul edildiği, ölümlerin sıradanlaştırılıp sadece rakamlarla ifade edildiği bir ülke olmaması için her bir bireyin üstüne düşen görevi yapması zorunludur” diye konuştu.
Sinop Barosu olarak, her kim tarafından, ne amaçla ve kime karşı olursa olsun terörün her türlüsünün karşısında olduklarını belirten Kandemir, “Faillerin en kısa sürede yakalanması, ayrıca eylemin önlenmesinde ihmali olanların tespit edilerek aleyhlerinde yasal soruşturmanın başlatılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz” şeklinde konuştu.