Ege ‘Sinyalizasyon sorununu çözemedim’

‘Sinyalizasyon sorununu çözemedim’

22.02.2018 - 01:54 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Başkanı Kocaoğlu, “İktidar milletvekilleri TCDD’ye gitsin, onları baş tacı yapacağım” dedi

‘Sinyalizasyon sorununu çözemedim’

İzmir’de özel bir televizyon yayınına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önemli açıklamalar yaptı. İZBAN’da yolcu kapasitesini yılda 350 milyondan 700 milyona çıkarmak için uğraşığını ancak çözemediğini belirten Kocaoğlu, “Çünkü TCDD sinyalizasyonu yapmadı. İktidar milletvekilleki, TCDD’ye gidip bu konuyu görüşecekler. İzmir’in kalkınmasını hedef alacaklar. O zaman da ben onları baş tacı yapacağım. ‘İstemüzükçü’ dedikleri İzmir Büyükşehir, tek başına bu kenti kalkındırdı” dedi.

Haberin Devamı

‘Gidilen kilometre kadar ödemenin yapıldığı’ yeni uygulamayla gündeme gelen Aliağa-Selçuk İZBAN hattının 3 yıl içinde Bergama’ya kadar gideceğini ve bu yüzden hakkaniyetli sistem oluşturmak zorunda olduklarını söyleyen Kocaoğlu, “Şu anda İZBAN hattı 136 km.. Bu kadar uzun mesafeyi tek biletle gitmek ne kadar hakkaniyetli, ne kadar adalete uygun? Biz İZBAN’la beraber gittiğin kadar öde yazılımına geçtik. 90 dakikayı da Türkiye’de ilk defa biz çıkardık. Üç büyük metropol içinde en ucuz ulaşım bizde” dedi.

‘Bu nasıl hakkaniyet!’

Sistemin yerleşmesinde başta sıkıntılar yaşanmasının doğal olduğunu söyleyen Kocaoğlu, “Teknolojinin bu kadar geliştiği sistemde, bilimi hakkaniyetli uygulamazsanız, o zaman sorgulanmamız lazım. 1 durak, 2 durak, 3 durak binen hemşehrilerimiz ‘benden 2.86 lira alıyorsun, 136 km. gidenden de o kadar alıyorsun; bu nasıl hakkaniyet’ diye sorduğunda, ben nasıl cevap vereceğim?”