Cadde Sıra İstanbul'a geldi

Sıra İstanbul'a geldi

11.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

New York, Londra, Milano ve Paris’in ardından nihayet sıra Mercedes Benz Fashion Week Istanbul’a geldi. Bugün size şöyle bir özet geçiyorum.

Sıra İstanbula geldi

Her gün defileleri izleyip, daha detaylı yazacağım. Bu yıl sekizincisi gerçekleşen etkinlik bu sabah Lug Von Siga markasının Pera Palace’daki sunumuyla başlıyor ve 15 Ekim akşamı Dice Kayek’in sunumuyla sona erecek. Bundan bir önceki koleksiyonunda İstanbul’da Frida’yı işleyen markanın tasarımcısı Gül Ağış, 2017 İlkbahar / Yaz Sezonu’nda, her İstanbul’a geldiğinde Pera Palace’ta kalan Agatha Christie’yi işliyor.

Haberin Devamı

Modacıların gövde gösterisi

Bu yıl ilk defa etkinlik takviminde yer alacak isimler arasında Dilek Hanif, geçen sezonun ardından bu sezon tekrar izleyeceğimiz Bora Aksu, Bahar Korçan ve bugüne kadar en iddialı şovuna hazırlanan DB Berdan, Jameel Prize ödüllü Dice Kayek yer alıyor. Bu isimlerin yanı sıra Özlem Süer, Özgür Masur, Tuba Ergin, Deniz Berdan’la birlikte sekiz sezondur aralıksız etkinliğe katılan Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Mehtap Elaidi de festivalde olacak.

Ayrıca Mercedes Benz presents adı altında markanın desteklediği ilk tasarımcı olan Özlem Kaya, Türkiye’den çıkan iki önemli küresel spor lüks markası Les Benjamins ile Brand Who ve son olarak bu yıl ilk defa etkinliğe katılan
Kiğılı ve Mudo markaları dahil 36 marka ve tasarımcı izleyeceğiz.

Yukarıda saydığım isimler içinde Türk modasının dünya çapında kabul görmüş marka ve tasarımcılarına dikkatinizi
çekmek istiyorum.

Türkiye’de son yıllarda yaşadığımız çok acı olaylara rağmen, ülke ekonomisinin can damarlarından biri olan moda endüstrisinin ayakta kalması ve ‘Made in Turkey’ ibaresinin uluslararası moda arenasında kabul görmesi için çok önemli bir adım olan moda haftamız ne mutlu ki devam ediyor.

Hatta bu sezon bu isimlerin hep birlikte etkinliğe katılması da, Türk modacılarının tek yürek olabildiklerini gösteriyor ve çok anlamlı bir gövde gösterisini andırıyor.

Birçok uluslararası markanın Türkiye’deki faaliyetlerini devam ettirip, ettirmemek gibi sorularla boğuştuğu bu dönemde, Mercedes Benz’in son derece kararlı bir şekilde etkinliği desteklemesi, IMG’nin standartları yükseltmek için sonsuz bir sabırla çalışması dikkat çekiyor. Mercedes Benz Fashion Week Kreatif Direktörü Banu Bölen’in markalar ve organizasyon arasındaki dengeyi kurmadaki başarısı, Moda Tasarımcıları Derneği Mehtap Elaidi’nin tasarımcıları yıllardır yüreklendirmeye devam etmesi ve bu anlamda örnek olması takdir topluyor. İstanbul Moda Akademisi Direktörü Seda Lafçı’nın genç tasarımcıların öne çıkmasındaki liderliği ve Istanbul Fashion Week zamanında komite başkanı olan Gizia’nın kurucusu İsmail Kutlu’nun Gizia Gate’i kurarak tüm tasarımcıları bir çatı altında toplaması da takdir edilesi. Ayrıca ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB)’in sekiz sezondur süren desteği alkışı hak etmiyor mu?

Haberin Devamı

GEÇEN HAFTANIN TADI

Haberin Devamı

Sıra İstanbula geldi

Çok hızlı bir moda maratonuna başladığım bugünlerde, geçen haftanın tadı damağımda kaldı. Küçük Çiftlik Park’ta gerçekleşen İstanbul Kahve Festivali alanından yayılan kahve kokusu Maçka Parkı’nın her yanını sarmıştı. Büyük ilgi gören festivalin en ilgi çekici noktası, tüm alanı kuş bakışı görebildiğiniz Coffee and More’un VIP alanıydı. Etkinliğe gelen tüm ünlü isimlerin uğrak noktası olan alanda Nescafe Dolce Gusto’nun baristası ve reklam yüzü Ola Persson’ın yaptığı küçük gösteri de kahvenin sınırsız kombinasyonla içilebileceği konusunda ilginç fikirler verdi. Bakalım evde deneyince nasıl olacak?

Cumartesi günü de Fransız Sarayı’nda Pastacılık ve Fırıncılık Günü etkinliği vardı. Sarayın dört bir yanında göz alıcı dekora sahip standlardan kruvasan, ekler, makaron ve zeytinli ekmek kokuları, bahçede havuzun etrafındaysa müzik sesi yayılıyordu.

Bir elimde tatlı bir elimde tuzlu yiyeceklerle, kendimi Marie Antoinette’in verdiği bir davette gibi hissettim.

Yazarlar