Ankara SIRBİSTAN’DA DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ’NE DESTEK MİTİNGİ DÜZENLENDİ

SIRBİSTAN’DA DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ’NE DESTEK MİTİNGİ DÜZENLENDİ

08.08.2016 - 16:05 | Son Güncellenme:

.

SIRBİSTAN’DA DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ’NE DESTEK MİTİNGİ DÜZENLENDİ

Sırbistan’da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Novi Pazar kentinde 7 Ağustos’ta İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne destek amacıyla eş zamanlı olarak bir destek mitingi düzenlendi.
7 Ağustos’ta İstanbul Yenikapı miting alanında düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne destek amacıyla eş zamanlı olarak Sırbistan’da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesi şehirlerinden Novi Pazar’da da bir destek mitingi düzenlendi. Türkiye Dostları Topluluğu adlı sivil inisiyatif tarafından organize edilen ve Sancak bölgesinin tüm belediyelerinden yoğun katılımın gözlendiği organizasyonda Yenikapı’daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi dev ekrandan canlı olarak verildi. Novi Pazar meydanında bir araya gelerek Türk halkına destek sloganları atan binlerce katılımcıya Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay’ın mesajı okundu. Büyükelçi Bozay, Türkiye’ye destek amacıyla düzenlenen mitinge katılanlara teşekkürlerini iletti. Bozay’ın Türkiye ile Sırbistan arasındaki bağların ne kadar güçlü olduğunun bu miting ile bir kez daha görüldüğünü kaydettiği mesajının yanı sıra Boşnak Milli Konseyi ile Sancak bölgesinin önde gelen siyasi partileri olan SDA, SDP ve BDZS’nin de demokrasi şehitlerini anma ve milli iradeye destek mesajları sahneden okundu.
Türkiye Dostları Topluluğu temsilcilerinden Nafilj Sejdovic, yaptığı konuşmada demokrasinin temellerini ve halkın iradesini desteklemek amacıyla bir araya geldiklerini ifade ederek, Türkiye’nin Sırbistan’a verdiği desteğin son derece büyük ve önemli olduğuna dikkat çekti. Sejdovic, Boşnak halkın Türkiye ile Sırbistan arasında bir köprü, Sancak bölgesinin ise iki ülke arasındaki işbirliğinin kapısı olduğunu vurguladı.
Darbe girişiminin olduğu gün İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bulunan bir öğrenci ise o gün yaşananları meydanda bulunanlar ile paylaştı. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için edilen dua ile miting son buldu.