Geri Dön

Enfes şırdan tarifi

Adana'nın yöresel lezzetlerinden olan şırdan, içi doldurularak hazırlanan bir yemektir. Şırdan dolması yapılırken kuzu şırdanı tercih edilmelidir. Şırdan, koyunun 4 midesinden biridir ve iyice temizlenmelidir.

Enfes şırdan tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

5 kuzu şırdanı
1 çorba kasesi pirinç
2 adet orta boy domates
2 adet orta boy kuru soğan
Ufak bir kase ince kıyılmış iç yağ
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 tutam maydanoz
1 tutam nane
1 çorba kaşığı salça
Bol miktarda karabiber, pulbiber, kimyon ve tuz

Şırdan Nasıl Yapılır?

Şırdanları bol tuz ile ovup bol su ile yıkayın. Limonlu ve tuzlu suda bir kaç saat bekletip temizleme işlemini tekrar yapın.

İç malzemeyi hazırlamak için domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğrayın.

Soğanı ve maydanoz ile naneyi de kıyın.

Pirinci bol suda yıkayıp iç yağı ekleyin.

Salça, baharatlar ve sıvıyağı ekleyip iyice karıştırın.

İç malzemeleri iyice temizlediğiniz şırdanların içine doldurup ağızlarını dikin.

Geniş bir tencereye şırdanları dizip üzerini geçecek kadar su koyun.

Pişerken çatalla kontrol edin. Pirinçler piştiğinde ateşten alabilirsiniz.

Bol pul biber ve kimyonla servis edin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber