Teknoloji Siri İçin Beklenen Güncelleme Geliyor

Siri İçin Beklenen Güncelleme Geliyor

19.05.2016 - 14:46 | Son Güncellenme:

Uzun zamandır Apple’ın başarılı dijital asistanı Siri’nin Mac sürümünün çıkacağını söyleniyor ve kullanıcılar tarafından bekleniyordu.

Siri İçin Beklenen Güncelleme Geliyor

OS X‘in 10.12 sürümünün en büyük özelliği Siri desteği olabilir. İnternete sızan yeni bir ekran görüntüsünde asistanın menü barı ve uygulama simgesi gözüküyor. Apple‘ın masaüstü işletim sisteminin akıllı asistan desteğine 2016 yılı içerisinde kavuşması beklenen bir şeydi.

Haberin Devamı
Masaüstünde Nasıl Olacak?

Bu çok sevilen dijital asistana masaüstünden şimdilik iki farklı erişim yolu olduğu biliniyor.

Bir tanesi menü barda yer alan siyah beyaz kutu.

Diğeri de dockta yer alan renkli uygulama simgesi.

Telefonlarda olduğu gibi bu uygulamanın da simgesinde dalga formları yer alıyor. Bu iki yerden de dijital asistana erişebileceğiz. Bu menülerin dışında bir de tıpkı iPhonelarda olduğunu gibi “Hey Siri” seçeneği de olacak. Bu özellik varsayılan olarak kapalı gelecek ancak sistem ayarları menüsünden aktif edebilirsiniz.

Dijital asistanın masaüstü işletim sistemi OS X‘e entegrasyonu hala gelişim aşamasında ve henüz merdivenin ilk basamaklarında bulunuyor. Ancak asistanın mobil sürümde olduğu gibi pek çok girdiye ve sorguya cevap vermesi bekleniyor. Mobilde olan uygulama açma, internet üzerinde arama yapma, HomeKit’i yönetme, mesaj gönderme, e-posta okuma, takvim hatırlatıcıları oluşturma gibi bir çok seçenek masaüstünde de mevcut olacak. OS X 10.12 Apple’ın yıllık olarak düzenlediği geliştirici konferansı WWDC‘de kullanıma açılabilir. Simgeler şimdilik son tasarım halinde değil. Yani çıktığında simgeleri farklı bir formda görebiliriz.