Apple Siri'nin kurucusuna göre Apple, Siri'den çok fazla şey bekliyor

Siri'nin kurucusuna göre Apple, Siri'den çok fazla şey bekliyor

12.03.2018 - 18:50 | Son Güncellenme:

Siri hakkında kurucularından biri dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Sanal asistanın kurucularından Norman Winarsky, sanal asistanın Alexa ve Google Assistant’ın gerisinde kalmasının tek sebebinin Apple firması olduğunu belirtti.  Winarsky, Apple’ın Siri'den çok fazla şey istediğini düşünüyor.

Sirinin kurucusuna göre Apple, Siriden çok fazla şey bekliyor

Apple'ın sanal asistanı Siri, 2011’in sonbaharında satışa sunulan iPhone 4s ile ortaya çıkmış ve şirkete dijital asistan yarışında önemli bir avantaj sağlamıştı. Apple aradan geçen yıllarda dijital asistanını geliştirse de, Siri'nin son zamanlarda Amazon Alexa ve Google Assistant’ın gerisinde kaldığı gündemde. Siri'nin kurucusuların Norman Winarsky ise bu konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Winarsky'e göre Apple, sanal asistanın aynı anda çok fazla şey yapması ve çok fazla kişi olması için gereğinden fazla çabalıyor. Winarsky'e göre Apple uzun süredir mükemmellik seviyesine ulaşmaya çalışıyor.

Winarsky, Apple'ın 2010 yılında şirketi satın almasıyla birlikte belli bir plan çizdiğini ve bu plana göre programın eğlence ve gezi amaçlı kullanılması gerektiğini belirtti. Seyahat ve eğlence konusundaki destekte mükemmelliğe ulaştıktan sonra diğer alanlara açılma planlansa da bu gerçekleşmedi. Apple, daha farklı bir yol izlemeyi tercih etti.

Siri şu anda iOS kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştırmaya yardımcı oluyor. Siri, alarm kurmak, hava durumu konusunda en son bilgileri vermek veya aranan bir adresi bulmak için kullanılabiliyor. Google Assistant ve Amazon Alexa gibi rakipleri ise Apple’ın dijital asistanından daha fazla görevi yerine getirebiliyor.