Gündem Şirinkal için Türk yetkililer devrede

Şirinkal için Türk yetkililer devrede

08.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ayrı yaşadığı eşiyle barışma umuduyla Malta’ya giden ve eşinin çocuğuna yurtdışı engeli koydurtması nedeniyle Malta’da rehin kaldığını söyleyen oyuncu Funda Şirinkal’ın yardım çağrısı üzerine Türk yetkililer devreye girdi.

Şirinkal için Türk yetkililer devrede

Malta makamlarıyla yapılan yazışmalar neticesinde boşanma davası için verilen tarih öne alındı. ‘Bir İstanbul Masalı’, ‘Yalan Dünya’ gibi dizilerde rol alan oyuncu Funda Şirinkal, yaklaşık 1 yıl önce Maltalı Rene Cannao ile evlendi. İstanbul’da yaşayan çiftin bir de çocuğu oldu. Fakat çift, 5.5 ay önce ayrılma kararı aldı ve Cannao Malta’ya döndü. Şirinkal ise oğlu Leonard Deniz Cannao ile İstanbul’da kaldı. Şirinkal’ın anlatımına göre, baba Cannao 5.5 ay boyunca hiçbir şekilde oğlunu arayıp sormadı ve görüşme talebinde bulunmadı. Sonra bir gün Şirinkal’a Malta’ya gelmelerini teklif etti. Yaptıkları görüşmelerin ardından hem babası oğlunu görsün hem de belki barşma olur umuduyla Şirinkal, Malta’ya gitti. Fakat burada her şey adeta bir kabusa dönüştü. Şirinkal’ın iddiasına göre eşi çantasından gizlice oğullarının pasaportunu aldı ve evden çıkarak oğlunun yurtdışı çıkışına engel koydurttu ve boşanma davası açtı.
Sosyal medyadan sıkıntısını diye getiren Şirinkal için Türk yetkililer devreye girdi. Edinilen bilgiye göre Malta’daki yetkili makamlarla yazışmalar yapıldı ve duruşma 18 Eylül’e alındı.

Avusturya korkusu
Yetkililerin Şirinkal’ın eşi Cannao’ya da ulaştığı öğrenildi. Cannao, eşi Şirinkal ile 5.5 ay önce ayrılma kararı aldıklarını ardından da Malta’ya döndüğünü anlattı. Cannao, oğlunun annesiyle İstanbul’a değil Şirinkal’ın çifte vatandaşlığı nedeniyle Avusturya’ya götürüleceğinden endişe ettiği de öğrenildi.