Gündem Sırlarıyla gitti

Sırlarıyla gitti

21.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya’da taş ocaklarına karşı yürüttükleri mücadeleyle tanınan çiftin katilinin cezaevinde intihar ettiği açıklandı. Acılı ailenin avukatı “Konuşamadan öldü” dedi

Sırlarıyla gitti

Antalya Finike’de doğaya zarar verer taş ve mermer ocaklarına karşı yürüttükleri mücadeleyle tanınan Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu 9 Mayıs’ta Kızılcık Yaylası’ndaki dağ evlerinde öldürülmüştü. Çifte cinayetle ilgili aynı bölgede oturan Ali Yamuç gözaltına alınmıştı. Suçunu itiraf eden Yamuç tutuklanarak Elmalı Kapalı Cezaevi’ne konulmuştu. 31 yaşındaki Yamuç’un bir süre önce nakledildiği Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde intihar ettiği açıklandı.
Öldürülen çiftin ailesinin avukatlığını üstlenen İsmail Doğan Tunçbilek, savcılıkla yaptığı görüşme sonrasında intiharı doğruladı. Tunçbilek, “İntihar etmiş ama ayrıntıları henüz bilmiyoruz. Cinayetle ilgili iddianame henüz hazırlanmadı. Sanığın ilk duruşmada bizim bilmediğimiz farklı konulardan bahsedeceğini düşünüyorduk ama şimdi öldüğü için açıkça olayın kapalı kısımlarıyla ilgili bilgileri maalesef öğrenemeyeceğiz. İntiharla birlikte davayla ilgili esas delili de u kaybetmiş olduk” dedi.
Savcılık açıkladı
Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı, çevreci çiftin cinayet zanlısı Ali Yamuç’un cezaevinde intiharıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda dün sabah 06.35’de ekmek servisi yapıldığında F10 koğuşunda yatan tutuklunun yaşamına son verdiği tespit edilmiştir. Olaya ilişkin soruşturma başlatılarak tutuklu otopsi yapılmak üzere Antalya’ya sevk edilmiştir” denildi.

‘Vaat ettiğiniz ödemeyi yapın’

İntihar eden Ali Yamuç ifadesinde, kapatılan mermer ocağında çalışan ‘Çirkin’ lakaplı kişinin cinayetler için kendisine 50 bin TL teklif ettiğini, 3 bin TL’sini ödediğini söylemişti. Bu ifadesinden sonra cezaevinde yazdığı iddia edilen ve daha sonra tutuklanan eşinin üzerinde ele geçirilen bir mektupta ise, başka bir mermer ocağının sahibini suçlamıştı. Yamuç mektupta şöyle yazmıştı: “Anlaştığımız gibi 10 gün içinde 100 bin lirayı eşime vermezseniz cinayetlerden en az benim kadar sorumlu olursunuz. Bana vaat ettiğiniz ödemeyi yapın. Aksi takdirde isminizi savcılığa vermekten zevk duyarım. Benim başımı yaktınız, ‘Öldür paranı hemen vereceğiz’ diye vaatlerde bulunup, neyi bekliyorsunuz. 10 gün içinde param gelmezse görüşürüz. İpleriniz cebinizde haberiniz olsun. O kadar! Yoksa yakarım.”

Haberin Devamı