Şırnak Şırnak 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi, Kışa Hazır

Şırnak 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi, Kışa Hazır

20.01.2018 - 13:17 | Son Güncellenme:

.

Şırnak 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi, Kışa Hazır

Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi, teröristlerin El Yapımı Patlayıcılarla (EYP) kullanılmaz hale getirdikleri binaları nedeniyle taşındıkları yeni binada kış hazırlıklarını tamamladı.
Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi, 6’sı UMKE, 3’ü kar paletli ambulans olmak üzere 42 karasal ambulans ve 115 personelle zorlu kış koşullarına tam teşekküllü olarak hazırlandı. 112 Acil Komuta Kontrol Merkezinde faaliyet gösteren sağlık ekipleri, en zorlu kış şartlarında bile köy yollarının kapanmasına rağmen hastalara ulaşmada engel tanımayan paletli ambulanslarla ulaşılamayan hasta bırakmadan en yakın hastanelere nakletmek için gerekli çalışmaları yaptı. En fazla kar yağışı alan illerin başında gelen Şırnak’ta, kış mevsiminde bir metrenin üzerinde kar yağan bölgelerdeki hastalara paletli ambulans ve 4x4 çeker pajero ambulans ile ulaşılıyor. Araçlarının bakımını yaparak kışa hazır hale getiren Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi, çağrı merkezine gelen ihbar üzerine hemen harekete geçiyor. Ekipler, anında olay yerine intikal ederek burada hastaya ilk müdahalede bulunarak hastaneye ulaştırıyor.
Şırnak’ta uygulanan sokağa çıkma yasağında teröristler tarafından EYP’lerle kullanılmaz hale getirilen 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi, yeni binasına taşınmasıyla birlikte hızlı bir şekilde kış hazırlıklarını tamamladı. Kış şartların yoğun olarak geçtiği bir ilde olduklarını belirten Şırnak İl Sağlık Müdürü Dr. Nedim Uzun, “Kış şartların en yoğun olarak yaşandığı bölgeler özelikle Beytüşşebap, Uludere ve merkeze bağlı köylerimizde olası problemlere anında müdahale etmek üzere tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Öncelikli olarak araçlarımızın bakımını, ihtiyaçlarını, zincirlerini, kış lastiklerini vesaire tamamlamış bulunmaktayız. Şu anda hali hazırda 3 tane paletli ambulansımız var. Bu ambulanslarımızdan bir tanesi Beytüşşebap’ta, biri Uludere’de ve bir tanesi de merkeze konuşlandırılmıştır. Dolayısıyla mevcut bir durumda Şırnak il genelinde 7/24 hizmete hazır şekilde ekiplerimiz, paletli ambulanslarımız, arazi araçlarımız beklemektedir. Ayrıca 4 tanede şoförlerden oluşan kış timini kurduk” dedi.
İl Özel İdare ve karayolları ile irtibat halinde olduklarını ifade eden Uzun, “Olası bir mahsur kalma durumunda da paletli ambulanslarımız, arazi ambulanslarımız kullanıma hazırdır. Bütün kontrollerimizi yapmış durumdayız. Kış hazırlıkları ile ilgili personel eğitimlerimizi yaptık. Özelikle acil sağlık hizmetleri genel müdürlüğümüz ve valimizin koordinasyonunda 2 toplantı düzenledik. Bu toplantıda kış şartlarında neler yapabileceğimiz ile ilgili personelimizi eğitmiş bulunmaktayız. Ayrıca personellerimizin kış şartlarında giyeceği giysileri vesaire hepsi dağıtılmış durumdadır” diye konuştu.
Dr. Uzun, olası bir durumda hava ambulansının da merkezden koordine edilmek üzere, Ankara’dan Şırnak’a taleplerinin karşılandığını söyledi.