Gündem Şırnak şehitleri uğurlandı

Şırnak şehitleri uğurlandı

18.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ta PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Muğdat Çelik (44), Piyade Onbaşı Mehmet Volkan (25) ve Piyade Er Baki Afşar (21) dün gözyaşları ve dualar arasında son yolculuklarına uğurlandı.

Şırnak şehitleri uğurlandı

Piyade Er Baki Afşar’ın cenazesi, Şırnak’ta düzenlenen askeri törenin ardından memleketi Çorum’a gönderildi. Afşar için önce baba evinde helallik alındı. Şehidin cenazesi, daha sonra Akşemseddin Cami’ine götürüldü. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Törende Şehit annesi Nurdan Afşar (42) ve şehit babası Mustafa Afşar (43), taziyeleri kabul etti. Şehidin lise öğrencisi olan kız kardeşi Hilal Afşar ise “Ne olur ağabeyim gitme beni bırakma” diyerek gözyaşı döktü. Şehit Afşar, Çorum Şehitliği’nde toprağa verildi. Afşar’ın terhisine 5 gün kaldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Şırnak şehitleri uğurlandı
Babasının kamuflajı

Uzman Çavuş Muğdat Çelik’in cenazesi, Van’ın Erciş ilçesindeki baba ocağına getirildi. Yakınlarının gözyaşları arasında karşıladığı şehidin cenazesi, daha sonra törenin yapıldığı Hazreti Ömer Camiine götürüldü. Bu sırada fenalık geçiren şehidin ailesini yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehit Çelik’in askeri kamuflajını giyen oğlu Furkan (16), askerlerle birlikte tören alanına kadar babasının tabutunu taşıdı.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törende, şehidin çocukları Furkan, Fatma (13) ve Zeynep (3) ile eşinin tabutunun başından ayrılmadı. Fatma Çelik babasının tabutunun üzerine kapanıp, “Baba bizi bırakıp nereye gidiyorsun” diye feryat etti.

Bayraklı veda

Adanalı şehit Mehmet Volkan’ın (25) cenazesi ise Seyhan Devlet Hastanesi morgundan alınarak törenin düzenleneceği Sabancı Merkez Camii’ne getirildi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, şehidin babası Şevket ve annesi Zübeyde Volkan’a başsağlığı dileğinde bulundu. Omzunda Türk bayrağı olan şehidin babası Şevket Volkan, tabutun başına gelerek, “Sana bunu yapanların Allah belasını versin, onlar cehenneme gidecek, sen cennete” diyerek oğlunun fotoğrafını öptü.

Haberin Devamı

Şehidin yakınları da Türk bayrağına sarılı tabuta sarılıp, Volkan’ın fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Şehidin naaşı Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

Yazarlar