Amasya Şırnak Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Şırnak Şehitlerimizi Uğurluyoruz

02.06.2017 - 14:20 | Son Güncellenme:

Askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Kesikbaş ile Piyade Uzman Çavuş İncekar'ın cenazeleri, memleketleri Amasya'nın Merzifon ilçesinde toprağa verildi Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Kaynak da katıldı

Şırnak Şehitlerimizi Uğurluyoruz

AMASYA (AA) - Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş ile Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar, memleketleri Merzifon'da son yolculuklarına uğurlandı.

Haberin Devamı

Merzifon Devlet Hastanesi morgundan alınan Kesikbaş'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Bahçelievler Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Helallik alınıp dua edilmesinin ardından şehidin cenazesi, törenin yapılacağı Paşa Camisi'ne götürüldü.

Törende güçlükle ayakta durabilen anne Halime Kesikbaş, "Sana söz verdim oğul, ağlamayacağım, hainleri sevindirmeyeceğim." dedi.

Şehidin 8 aylık hamile eşi Gizem Kesikbaş da eşinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit İncekar'ın cenazesi de Merzifon Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Tekke Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü.

Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, Merzifon Belediyesine ait cenaze nakil aracıyla törenin düzenleneceği Paşa Camisi'ne getirildi.

Haberin Devamı

Şehidin annesi Nurdane ve babası İsmail ile eşi Didem, çocukları Ata Yağız (12) ve Yiğit Ali (10) İncekar, gözyaşlarına hakim olamadı. Törene Didem İncekar, şehit eşinin üniformasını giyerek, çocukları ise babalarının şapkasını takarak katıldı.

İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehitlerin cenazeleri, Merzifon Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene şehitlerin aileleri ve yakınları ile Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Vali Salih Işık, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan şehit Kesikbaş'ın babası Ali Kesikbaş'ın Merzifon Yeni Çeltek Kömür İşletmesinde 1990'da meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybettiği, amcası Astsubay Osman Kesikbaş'ın ise Hatay'da görev sırasında 2003 yılında şehit olduğu öğrenildi.