Gündem Şırnak’ta çifte saldırı

Şırnak’ta çifte saldırı

16.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ta PKK’lı teröristlerin dün gece gerçekleştirdiği eş zamanlı saldırılarda 6 güvenlik görevlisi çatışmada yaralanırken, 2 terörist de ölü ele geçirildi...

Şırnak’ta çifte saldırı

Şırnak’ta PKK’lı teröristler dün gece İl Emniyet Müdürlüğü, emniyet kademe binası, Çakırsöğüt Jandarma Komutanlığı ile asker ve polislerin konakladığı okullara eş zamanlı saldırı düzenledi. Roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran teröristlere, güvenlik güçleri de anında karşılık verdi. Çıkan çatışmada 6 güvenlik görevlisi yaralanırken, 2 PKK’lı terörist de ölü olarak ele geçirildi. Şırnak Asker Hastanesi’ne tedaviye alınan yaralı 6 güvenlik görevlisinin durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Operasyonların sürdüğü kentte yer yer silah sesleri yükseliyor. Sokağa çıkma yasağının getirildiği 14 Mart’tan bu yana sürdürülen operasyonlarda kent merkezinin yüzde 86’sı patlayıcı tuzaklanmış hendek ve barikatlar ile PKK’lı teröristlerden temizlendi.
35 terörist öldürüldü
Genelkurmay Başkanlığı son operasyonlarda Irak’ın kuzeyindeki Kandil bölgesinde 18, Şırnak’ta 8, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 4, Mardin’in Nusaybin ilçesinde 2 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.