Gündem Şırnak’ta hain saldırı: 4 şehit

Şırnak’ta hain saldırı: 4 şehit

11.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristler, zırhlı askeri aracın geçişi sırasında önceden yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirdi, 4 asker şehit oldu. Takviye gelen askerlere de ateş açan teröristler sınırı geçip Irak tarafına kaçtı

Şırnak’ta hain saldırı: 4 şehit

Şırnak’ın Beytüşşebap ile Uludere ilçeleri arasında bulunan Habur-2 köprüsü yakınlarında zırhlı askeri aracın geçişi sırasında, PKK’lı teröristler önceden yola yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada 4 asker şehit oldu, 9 asker yaralandı. Olay yerine takviye olarak gönderilen güvenlik güçlerine de teröristler tarafından ateş açıldı.

Haberin Devamı

Habur-2 köprüsü ile Andaç Köyü yakınlarında dün saat 07.30 sıralarında Habur-2 Gümrük Kapısı’ndaki üs bölgelerine asker taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında, PKK’lı teröristlerin önceden yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu patlama meydana geldi. Saldırı sonucu hasar gören zırhlı araçtaki 4 asker şehit olurken, 9 asker ise yaralandı.

Irak’a kaçtılar

Kuzey Irak sınırına sıfır noktada bulunan Andaç Köyü’ne 2 kilometre kala meydana gelen saldırıdan sonra Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinden patlamanın olduğu yere çok sayıda asker sevk edildi. Zırhlı araçlarla olay yerine giden askerlere, dağlık alanda gizlenen teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ikinci bir saldırı düzenlendi. Askerlerin de anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı ve teröristler sınırı geçip Irak tarafına kaçtı.

Haberin Devamı

Yaralı 9 asker helikopterlerle Şırnak Asker Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, kaçan PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için Irak sınırında geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyonun ağırlıklı olarak sürdüğü Andaç Köyü çevresinde, terörist hedefler helikopterlerle ateş altına alındı.

Şehit er 20 yaşındaki Tayfur Çankaya’nın acı haberi, Afyonkarahisar’da ’Su borusu patladı’ diye eve çağrılan baba Ömer Çankaya’ya verildi. İlk başta oğlunun şehit olduğuna inanmayan Çankaya, “Kuzum, daha küçüktü o” diye feryat etti. İş yerinden servisle eve getirilen anne Şerife Çankaya’yı da bir yakını bahçe önünde karşıladı. Bahçeye girdiğinde evdeki ağlama seslerini duyan anne, ‘Eyvah Tayfur’um mu gitti yoksa’ diye kendini yere bıraktı.

Şehitlerden Uzman Erbaş 24 yaşındaki Ahmet Hilmi Yiğit’in Isparta’da oturan ailesine de haber verildi. Şehit Yiğit’in 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün sonra sosyal medyada “Ben ki Mehmet Selçuk oğlu Ahmet Hilmi. Dişimle, tırnağımla, anamın ak sütü gibi helal hakkımla saflarına katıldığım şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kanun ordusu Kara Kuvvetleri Genel Komutanlığı’nın bu şerefsiz çıkışma ile hiçbir bağlantısı yoktur. Devletimin, şanlı ordumuzun ve şanlı Türk milletinin adını lekelemek isteyen hainlere fırsat vermeyeceğiz. Görevimin başında Yüce Türk milletinin emrindeyim” yazdığı görüldü.

Haberin Devamı

Şehit Piyade Er Bayram Kavcı’nın Ankara Keçiören’de yaşayan ailesi acı haberi alınca fenalaştı. Kavcı’nın cenazesi, bugün öğle namazını müteakip Kocatepe Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Askeri Şehitliği’nde toprağa verilecek. 21 yaşında şehit düşen Bayram Kavcı’nın, 7 çocuklu ailenin tek erkek evladı olduğu öğrenildi.

2.5 ayı kalmıştı

Şehit er Ahmet Suna’nın Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan ailesi yasa boğuldu. Terhisine 2.5 ay kaldığı öğrenilen şehit Suna, bugün Türkoğlu ilçesinde yapılacak cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanacak. Suna, Diyarbakır’da şehit olan Salih Hayırsöz’ün ardından Kahramanmaraş’ın iki gün içindeki ikinci şehidi oldu. l DHA, AA