Gündem Şırnak ve Sur’da saldırı: 6 şehit

Şırnak ve Sur’da saldırı: 6 şehit

19.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lılar, İdil’de yola yerleştirdikleri bombayı devriye görevi yapan polis aracı geçerken patlattı, 3 özel harekat polisi şehit oldu. Şırnak merkezde ise roketatarlı saldırı sonucu 2 polis şehit düştü. Sur’da çıkan çatışmalarda ise 1 asker şehit oldu

Şırnak ve Sur’da saldırı: 6 şehit

Şırnak’ın İdil ilçesinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin yola döşediği bombayı patlatması sonucu 3 polis şehit oldu, 4 polis yaralandı. Teröristler, patlamadan sonra bölgeye sevk edilen polis ekiplerine roketatar ve otomatik silahlarla saldırdı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği çatışma aralıklarla sürdü. Yine Şırnak’ta polis aracına rokatarlı saldırıda 2 polis şehit düştü, 10 polis yaralandı. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde de 1 asker şehit oldu.
İdil’in Alanya Caddesi’nde önceki gece saat 23.30’da polise ait zırhlı aracının geçişi sırasında daha önce yola döşenen patlayıcılar, PKK’lılar tarafından infilak ettirildi. Bombanın patlaması sonucu araçta bulunan 7 polis memuru yaralanırken, olay yerine sevk edilen diğer polislere de teröristler tarafından roketatar ve otomatik silahlarla ateş açıldı. Yaralı polis memurlarından Ersin Yıldırım (24), Gültekin Tırpan (26) ve Mahmut Bilgin (23) hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer yaralı 4 polisin tedavisinin Şırnak Asker Hastanesi’nde devam ettiği belirtildi.
Jandarmaya da saldırı
Alanya Caddesi’ndeki çatışma sürerken, Turgut Özal Mahallesi’nde bulunan ilçe Jandarma Komutanlığı’na da PKK’lı teröristler tarafından roketatar ve otomatik silahlarla ateş açıldı. Saldırıya askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmalar sabah saatlerine kadar sürdü. İdil’deki patlamadan sonra ilçeyi 30 kilometre uzaklıkta bulunan Cizre ilçesinden çok sayıda zırhlı araç İdil’e gönderildi.
Patlatılan bombanın yol açtığı tahribat gün ağarınca ortaya çıktı. Patlamanın meydana geldiği noktada dev bir çukur oluşurken, patlamanın şiddetiyle olay yerine 30 metre uzaklıkta bulunan İdil Belediyesi, Cumhuriyet ilk ve ortaokulu başta olmak üzere çok sayıda ev ve işyerinin camları kırıldı ve buralarda hasar meydana geldi. Sabah saatlerinde Belediye ekipleri Belediye binası ve caddede temizlik yaparken, esnaf patlamanın izlerini silmeye çalıştı. Şehit polis memurları için dün 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda cenaze töreni düzenlendi. Törene 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Abdullah Baysar, Emniyet Müdürü Celal Sel ve sivil toplum kurulu temsilcileri katıldı. Törenin ardından şehit polislerden Mahmut Bilgin’in cenazesi Ankara’ya, Ersin Yıldırım’ın cenazesi Gaziantep’e ve Gültekin Tırpan’ın cenazesi ise Amasya’ya gönderilmek üzere askeri helikopter ile Şerafettin Elçi Havalimanı’na götürüldü.
Sur’da 1 asker şehit
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde ise dün gece saatlerindeki operasyon sırasında, terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu bir asker şehit oldu.

Haberin Devamı

AKŞAM BİR ACI HABER DAHA GELDİ

Şırnak’ta, PKK’lı teröristlerin polis servis aracına zırh delici roketatarla düzenledikleri saldırıda 2 polis şehit oldu, 11 polis yaralandı. Saldırıdan sonra kentte PKK’lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Saldırı dün saat 18.30’da merkez Yeni Mahallesi’nde meydana geldi. PKK’lı teröristler, polis servis aracının geçişi sırasında roketatarla ateş açtı. Zırh delici roketatar mermisinin isabet ettiği servis aracı büyük hasar görürken içerisinde bulunan 13 polis yaralandı. Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı polislerden 2’si şehit oldu. SEKVAN KÜDEN Şırnak DHA

Şırnak ve Sur’da saldırı: 6 şehit


Şehit polis Ersin Yıldırım’ın yakınları cenazede teröre ve PKK’ya lanet yağdırdı.