Şırnak Şırnak'ta ilk kez oyuncak kütüphanesi açıldı

Şırnak'ta ilk kez oyuncak kütüphanesi açıldı

05.05.2014 - 16:52 | Son Güncellenme:

Şırnak’ta ilk kez Minik Eller Derneği ve ToyzzShop katkılarıyla oyuncak kütüphanesi açıldı.

Şırnakta ilk kez oyuncak kütüphanesi açıldı

Şırnak’ta ilk kez Minik Eller Derneği ve ToyzzShop katkılarıyla oyuncak kütüphanesi açıldı.
Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM), merkezi Ankara'da bulunan Minik Eller Derneği ve ToyzzShop katkılarıyla Şırnak Orhan Uysal Ortaokulu'nda oluşturulan oyuncak kütüphanede anaokulu öğrencileri, oynayarak kendini geliştiriyor. Şırnak ÇATOM sorumlusu Taybet Babat, çocukların oyun oynamalarını ve kişisel gelişimlerinin sağlıklı bir ortamda geçirmelerine vesile olmak için böyle bir kütüphaneyi hizmete açtıklarını belirtti. Mahallelerde çocuk parkı olmadığı için böyle bir şeyin çok gerekli ve ihtiyaç olduğunu düşündükleri için tüm çocukların oyuncak kütüphaneden yararlanması için çalıştıklarını dile getiren Babat, şöyle konuştu:
"Bu vesileyle de Milli Eğitim Müdürlüğü ve Minik Eller Derneği'nin destekleriyle Orhan Uysal Ortaokulu'muzda bir sınıf ayarladık ve düzenledik. Sokakta sağlıksız koşullarda oynayan çocukları buraya yönlendirmeye çalışıyoruz. Bizim personelimizin gözetiminde burada kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak şekilde oyuncaklarla oynamalarına fırsat veriyoruz. İnşallah bu kütüphane ile çocuklar daha sağlıklı, daha iyi bir ortamda eğlenerek ve eğitimlerine de katkı sağlayarak vakit geçirirler. Çeşitli okullarımızdan da belirli saatlerde buraya gelip oynayan çocuklarımız olacak. Bir tane anaokulundan bir sınıf burada, hiç tanışmadıkları oyuncaklar ile tanışıp, eğlenme fırsatı buldu. Şırnak’ta çeşitli anaokullarının öğrencileri buradan yararlandı. Şırnak genelindeki anaokullarının da buradan yararlanmasını sağlamaya çalışacağız."
Vakıf Anaokulu Müdürü Veysel Karani Güngör ise, çocukların en çok istediği yerin oyun ortamı olmasından dolayı Şırnak'ta oyuncak kütüphanesinin açılmasının hem kendileri hem de çocuklar açısından çok güzel bir şey olduğunu söyledi. Güngör, "Çocuklar, kendilerini ifade edemiyor. Çocukların, burada özgürce oynaması ve gelişmesi bizim için çok önemli. Çocukların belirli zamanlarda burada oyun oynaması ve kendilerini geliştirmesi çocuklar açısında da daha iyi olduğunu düşünüyorum" dedi.
Oyuncak kütüphaneye gelen anaokulu öğrencileri, ilk kez gördükleri oyuncaklarla öğretmenlerinin rehberliğinde oyun oynayarak vakit geçiriyor.